Dette skriver avisene etter 2-1 mot Bournemouth«Liverpool kan igjen feire etter at de røde kjempet seg tilbake på vinnersporet»

Tre poeng var nok til at manager, spillere og fans kunne feire mer enn noen gang på sin vei mot ligagullet, i en kamp mot Bournemouth hvor resultatet var bedre enn spillet.

8. mar 2020 kl 12.00Torbjørn Flatintflatin

Avisene fokuserer på at Liverpool kjempet seg tilbake et par vanskelige uker, dog uten å spillemessig imponere. Angriperne Salah og Mané, samt en fantastisk klarering fra Milner, reddet imidlertid dagen og sørget for at Jürgen Klopp og Anfield kunne feire tre poeng på toppen av tabellen.

Åpningsmålet ledet til en aggressiv reaksjon

«Det var lettelse da sluttsignalet lød og en kunne igjen kunne være vitne til den triumferende knyttneven til Jürgen Klopp da Liverpool ristet av seg den engstelsen som hersket og kjempet seg til en 2-1 seier mot Bournemouth», skriver Melissa Reddy i The Independent.

«Det var nødvendig for de regjerende mesterne i Europa og som kan kalle seg «verdens beste» å slå tilbake etter å ha tapt tre av fire kamper. Deres fryktede angrepsrekke hadde falmet, et forsvar av stål virket plutselig lett å åpne og Alisson som prydet forsiden på kamp-programmet vil være ute av spill til neste måned.»

«Omstendighetene runde gjestenes åpningsmål ledet til en aggressiv reaksjon fra publikum og, viktigere, fra spillerne til Klopp. Sadio Mané stjal ballen fra Jack Simpson og tenkte på å skyte før han fant løpet til Mohamed Salah ute til høyre. Pasningen var svak, bak egypteren, som likevel fikk tak i ballen og kom på innsiden av Lerma før han fant det høyre hjørnet.  Laget fra Merseyside fortsatte presset og landslagsspilleren fra Senegal snudde resultatet åtte minutter etter utligningen. Mennene til Howe mistet igjen ballen og van Dijk brøt før han sendte ballen rett fram og til Mané. Han stormet inn i feltet, avventet Ramsdale og sendte ballen under keeperen og inn i det høyre hjørnet.»

«2. omgang var en mer tett, fysisk affære med en rekke mini-kamper til stede. Liverpool var ikke på sitt beste, men kjempet bedre enn i det siste. Liverpool har fortsatt aldri tapt to ligakamper på rad under Klopp.»

«Med 22 hjemmekamper på rad har de overtatt rekorden som laget til Bill Shankly satte i 1972. Som den legendariske manageren en gang sa «Aye, her er vi med problemer på toppen av tabellen» - og de leder nå med 25 poeng.»

Liverpool har fortsatt aldri tapt to ligakamper på rad under Klopp.
MATCHVINNEREN: Sadio Mané la opp til det første og scoret det andre da Liverpool slo tilbake mot Bournemouth.

MATCHVINNEREN: Sadio Mané la opp til det første og scoret det andre da Liverpool slo tilbake mot Bournemouth.

Med kvaliteten til Mo Salah og Mané vil usikkerheten aldri helt ta tak

«Det å feire før det er over har aldri vært stilen til Jürgen Klopp, men Liverpools manager synes å bryte sin egen regel med måten han knyttet neven på da han forlot anen etter denne avgjørende seieren mot Bournemouth, mente Steve Bates i Mirror.

«Etter en nervøs seier mot Bournemouth kan en trygt si at denne tittelkampen nå er ferdig. Fansen til Liverpool vet at det nå er et spørsmål om når og ikke hvis og en kunne høre en stående utførelse av «We’re gonna win the League» rundt hele Anfield etter kampen.»

«Hvem kan klandre dem for å starte festen tidlig? Etter å ha kommet tilbake fra underlege til å ta ledelsen mot Bournemouth, virket også Klopp og hans assistenter å bryte deres «en kamp om gangen» mantra.»

«Inntil nylig var de en ustoppelig kraft med en uslåelig lidenskap og kamp-plan, og når fotballen ikke har vært på sitt mest livsfarlige har Klopp’s Champions League konger funnet en vei å vinne på slik mestere alltid gjør.

«Slik var det også mot «The Cherries», men når du har kvaliteten til Mo Salah og Mané i dine rekker da vil usikkerhet og tvil aldri helt få tak i din garderobe.»

«Filosofien til Klopp har alltid dreid seg om laget, men i Salah og Mané har han angripere på det ypperste nivået – og det viste seg igjen.»

«I en sesong med fortreffelighet kan det bildet som sitter igjen mest fra denne kampen være synet av veteranen James Milner som redder på streken og fikk stadion til nær eksplodere.»

I en sesong med fortreffelighet kan det bildet som sitter igjen mest fra denne kampen være synet av veteranen James Milner som redder på streken og fikk stadion til nær å eksplodere.
STORT ØYEBLIKK I KAMPEN: James Milner klarerer på streken i 2. omgang.

STORT ØYEBLIKK I KAMPEN: James Milner klarerer på streken i 2. omgang.

En knyttneve for hver seier som Liverpool behøver for å vinne gullet

«Sinne formet reaksjonen til Jürgen Klopp ved seiersmålet til Sadio Mané mot Bournemouth. Glede, blandet med lettelse, ledet til hans tradisjonelle tre knyttnever mot The Kop etter at Liverpool i en ellers fenomenal sesong nå har lagt en dårlig uke bak seg. Tre knyttnever, en for hver seier som Liverpool nå behøver for å vinne sitt første ligamesterskap på 30 år.

Slik oppsummerer Andy Hunter i The Guardian det etter 2-1 mot Bournemouth.

«Steve Cook strakk sin hamstring og måtte erstattes av Jack Simpson. Avskjeden til den sønderknuste kapteinen til Bournemouth føltes betydningsfullt. Simpsons katastrofale start sørget for at det ble nettopp det. Han sendte en rutine klarering rett i føttene til en Liverpoolspiller med en av sine første berøringer. Noen øyeblikk senere mistet han ballen under press i egen halvdel. Mané tok fra han ballen og fant Salah på vei inn i feltet. Salah greide å ta i mot den svake pasningen og skyte i det korte hjørnet for Ramsdale. Dermed ble Salah den første spilleren til Liverpool siden Michael Owen i 2002-03 som nådde 20 mål i tre sesonger på rad.»

«Liverpool prestasjon var ikke umiddelbart en hvor man slapp seg løs, men det å ha ballen ble den verste fienden til Bournemouth. Van Dijk, tilbake i mektig form, brøt og sendte Mané igjennom et åpent Bournemouth forsvar. Angriperen sendte ballen forbi Ramsdale med en selvsikker avslutning.

«Ligalederen var mer kontrollert etter hvilen, men et skudd i tverrliggeren av Mané fra distanse, men behøvde en glimrende klarering på streken fra Milner for å hindre at lobben til Ryan Fraser over Adrian skulle gå i mål.»

Liverpool, i en ellers fenomenal sesong, har nå lagt en dårlig uke bak seg.