Nesten to og et halvt år siden Liverpool sist skulle slå tilbake etter et tremålstap

Å tape med tre mål i Premier League under Jürgen Klopp er ikke vanlig kost. Vi har sett hvordan de røde har slått tilbake etter slike smeller tidligere.

Når det først gikk galt gikk det skikkelig galt. Etter 26 seire og en uavgjort på de første 27 kampene ble det 0-3 mot Watford i ligarunde nr. 28.

Det var en kamp hvor Liverpool ikke scoret for første gang på nesten et år i Premier League. Den forrige gangen var 0-0 på Goodison Park 3. mars 2019.

Fem baklengs på de to siste kampene mot Watford og West Ham var for øvrig like mange som under de 14 foregående ligaoppgjørene.

Tre stortap

Bare tre ganger tidligere har Liverpool tapt med tre mål eller mer i en ligakamp med Jürgen Klopp som manager.

Første gangen var 20. desember 2015 da nettopp Watford ble for sterke med 3-0 på eget gress. En scoring fra Christian Benteke sørget imidlertid for tre poeng og god julestemning 2. juledag med 1-0 mot Leicester.

9. september 2017 ble det 0-5 på Etihad mot Manchester City, i en kamp som sikker mange husker ble preget av at Sadio Mané kom for sent inn i en duell med vertenes keeper Ederson og fikk rødt kort på stillingen 0-1 etter 37 minutter. Liverpool greide vel ikke helt å slå tilbake i neste runde i Premier League hjemme mot Burnley, da Mo Salah utlignet til 1-1 etter åpningsmål av Scott Arfield i 1. omgang, som var resultatet som stod seg kampen ut.

Det hadde gått 860 dager siden 4-1 nederlaget på Wembley mot Tottenham da de røde mistet sin ubeseirede rekke med ligakamper mot Watford på skuddårsdagen. Den gangen løftet imidlertid mannskapet til Jürgen Klopp seg raskt med tremålseire i de tre påfølgende kampene mot Huddersfield (3-0), West Ham (4-1) og Southampton (3-0).

Den neste kampen seks dager etter smellen i London, på Anfield mot Huddersfield, kom imidlertid ikke skikkelig i gang før i 2. omgang for Liverpools del. Da kom målene ved Daniel Sturridge, Roberto Firmino og Gini Wijnaldum.

Vi tar gjerne en gjentakelse mot Bournemouth!