58 prosent av inntektene går ut igjen i lønnLiverpool-spillerne har vært i diskusjoner om lønnskutt og utsettelser

Premier League klarte ikke å komme til enighet om en felles løsning.

Premier League ønsket en felles løsning med spillerne om at de ville gå ned 30 prosent i lønn. Summen ville blitt mindre dersom sesongen ble fullført, og tilbakebetalt dersom den ble fullført med publikum.

En slik felles løsning nådde ikke frem, og Southampton var den første klubben som fikk i havn en løsning med spillerne sine. West Ham har siden fulgt etter.

Ifølge Daily Mail ble de 20 kapteinene som representerte de andre spillerne «rasende» da Premier League gikk offentlig ut med ønsket om 30 prosent nedgang, uten at spillerne hadde blitt rådført først.

Miguel Delaney i The Independent har fulgt saken tett de siste ukene. Han skriver at spillere, agenter og klubber fortsatt er et godt stykke unna enighet i flere klubber. 

I samtaler

Oliver Kay og James Pearce i The Athleticrapporterer torsdag kveld at Liverpool-spillerne har vært i videosamtaler med de høyere oppe i systemet om utsettelser av utbetaling av lønn.

Det har vært to videomøter, men så langt har ikke partene kommet frem til en løsning, og har valgt å sette det på hold frem til de får et klarere bilde av hva pandemien vil bety for økonomien.

Så langt har det ikke blitt satt noen krav, og det har kun vært innledende samtaler om temaet. På det første møtet spillerne vist en presentasjon som viste hvor mye klubben vil tape dersom Premier League-sesongen ikke blir fullført, og TV-pengene ryker. 

Spillernes innstilling skal være at de kan komme til et kompromiss dersom sesongen ikke kan fullføres, eller om de siste Premier League-kampene må spilles for tomme tribuner, som ser ut til å være det mest sannsynlige. Begge parter ønsker mer klarhet i situasjonen før de tar det videre. 

En utfordring i Liverpool, skal være at store deler av kontraktene er knyttet opp mot prestasjoner. Selv om ledelsen på toppen av tabellen er 25 poeng, kan de ikke ta bonuser for et ligagull for gitt slik situasjonen er nå. 

«Det er ikke lett å bli enig med 25 ulike spillere, alle med forskjellige situasjoner, ulike kontrakter, ulike personlige forhold og forhold med klubben for å bli enig om en felles løsning - men det er et generelt ønske om å hjelpe til med utsettelse, dersom det er behov for det, i det som er en vanskelig periode for alle. De vil diskutere det nærmere når situasjonen er mer klar», sier en kilde The Athletic har vært i kontakt med.

Enorme summer

At Premier League-spillere er godt betalt er gammelt nytt, men når vi ser på hvor mye penger det faktisk er snakk om - så er det klart hvorfor partene må få plass en avtale enn så lenge det ikke spilles fotball.

I gjennomsnitt går 61 prosent av klubbenes inntekter rett ut igjen i lønninger til spillerne. Det er en langt større utgiftspost enn overganger og alt annet.

Bloggeren Swiss Ramble er ekspert på økonomi i fotball. Han har tatt for seg tallene i Premier League. 

Everton og Bournemouth betaler ut vanvittige 85 prosent av inntektene sine i lønninger. For Leicester City er det snakk om 84 prosent.

58 PROSENT: For Liverpools del betales det ut 58 prosent i lønninger.

58 PROSENT: For Liverpools del betales det ut 58 prosent i lønninger.

Liverpool betaler ut igjen 58 prosent

Liverpool har delt ut en rekke lukrative kontrakter de siste sesongene, og har omtrent hele førstelaget med unntak av Gini Wijnaldum på dyre langtidskontrakter. 

I fjor sommer var det tydelig at hovedprioriteringen var å forlenge med de viktigste spillerne, og beholde den verdifulle spillertroppen som allerede var på plass. Det så ut til å være en meget klok beslutning, før Korona-viruset satte en stopper for det som med sikkerhet ville vært klubbens første ligagull på 30 år.

£310M: Liverpool betaler ut igjen 310 millioner pund i lønninger.

£310M: Liverpool betaler ut igjen 310 millioner pund i lønninger.

Ifølge tallene til Swiss Ramble er går 58 prosent av Liverpools utgifter ut igjen i lønn. Det er en sum på 310 millioner pund.

Bare Manchester United og Manchester City betaler mer i lønninger.

Det siste året har også Jürgen Klopp blitt gitt en ny kontrakt, og har doblet sin lønn. Allerede 5. april rapporterte Matt Hughes i Daily Mail at Liverpool-manageren hadde signalisert at han ville gå ned i lønn.