Da liverpool.no snakket med Jacques Crevoisier, en stille professor på benken til Gérard Houllier

Det var en sen ettermiddag og det var nærmest folketomt på Melwood Training Ground. Det var på tide å pakke sammen for den for anledningen utsendte medarbeideren til The Kopite og liverpool.no.

Jeg hadde så vidt lukket igjen glidelåsen på skinnveska da en sportslig antrukket familie stiger ut av en fransk bil med venstreratt.

Jeg hadde sett bilder av ham fra sommerens treningsleir og visste at sjåføren var Jacques Crevoisier, den nye treneren til Gérard Houllier etter at anerkjente Patrice Bergues ikke kunne si nei til et tilbud om å bli sportsdirektør i Lens i hjemlandet.

Nå kom han ruslende mot meg sammen med sin attraktive kone, som jeg umiddelbart ville tippet var noen år yngre enn da 53 år gamle Jacques. I tillegg var det med to tenåringssønner som oste av veloppdragenhet.

Med familien på Melwood

Posisjonen til Gérard Houllier var sterk, ikke minst etter tre cuptitler i 2000/01, og den tidligere franske skolelæreren begynte å sette et stadig mer synlige preg på klubben Liverpool FC og ikke minst treningsanlegget i West Derby.

Det inkluderte mer begrenset tid på verandaen på Melwood for en fra Norges supporterklubb og jeg følte at dette var en sjanse jeg måtte prøve å utnytte. Jeg spurte pent om å få noen ord med den nye førstelagstreneren, som stort sett ledet treningene sammen med Sammy Lee.

- Dette er min familie og jeg ønsket bare å vise dem rundt hvor jeg har mitt arbeid, begynte Jacques Crevoisier, men innen setningen var avsluttet hadde sagt ja til en ti minutters prat mens frue og barn tok seg en forfriskning i kantina.

Ti minutter ble nok til et kvarter og en satt med et inntrykk av å ha møtt et reflektert og sympatisk menneske.

Professor i psykologi

Crevoisier ble bare to sesonger på Anfield. Det het seg at han forlot klubben av familiære årsaker. Jeg vet ikke hva det var, annet enn at jeg vet at kone og sønner ikke bodde sammen med ham da vi traff ham på Melwood.

Det kan nok være at det var dem som tenkte «Jacques Crevoisier hvem var det?» når en sist søndag fikk den triste beskjeden om at han var død, 72 år gammel.

Han stakk seg definitivt ikke fram og var ikke like profilert som forgjengeren Bergues. Han var professor i psykologi og kom fra en jobb som hovedtrener for Frankrike U18 i tillegg til arbeid for UEFA. Han var derfor definitivt godt inne i den omgangskretsen hvor Gérard Houllier hørte til, og som en vil se i intervjuet skrev en bok sammen med Liverpools manager om fotballpsykologi. Eller som Jacques humørfylt forklarte, det var stort sett ham som måtte skrive med en travelt opptatt Houllier.

Et klokt hode

Han ga inntrykk av å være en tenkende mann. Det er lett å forestille seg at han var en mann som kunne trekke opp store linjer, og være noe av en farsfigur for unge spillere. En som hvisket noen kloke ord i øret på talenter på vei frem.

Det er også inntrykket en fikk av hans rolle i Liverpool FC, at Crevoisier ikke minst var en god mann å ha for ikke minst de unge franske spillerne som hadde kommet til klubben.

Et klokt hode i det som var blitt døpt til «Bunkeren» med legendariske Boot Room en saga blott. En tenketank hvor en prøvde å etterfølge støvlerommet hvor forskjellige typer med mye sunn fornuft skapte Liverpool til et mesterlag.

Crevoisier satt på benken da det ble en Supercup og en finaleseier mot Manchester United i ligacupen, men de store triumfene på Anfield fikk han aldri. Til liverpool.no gjorde han det imidlertid veldig klart at han var meget stolt over å kunne representere en klubb som Liverpool Football Club.

Jacques Crevoisier – hvil i fred.