Lærere og Liverpool-supportere lager verneutstyr på Merseyside

Gjennom hele pandemien har lærere og fotballsupportere samlet troppene for å produsere og distribuere viktig verneutstyr til arbeiderne i frontlinjen, og Liverpool-legender er store støttespillere.

4. jun 2020 kl 13.33 Mari @mareylunde

Merseyside PPE Hub er en hub som er satt opp av lokale lærere i Liverpool som har gått sammen for å bruke deres designkunnskap og teknologi til å lage visir til helsearbeidere. De hjelper også til med distribusjon av annet verneutstyr.

For mer informasjon om Merseyside PPE og for å donere en sum til arbeidet deres, besøk hjemmesiden her.

— De hadde tilgang på undervisningsrom med laserskjærere og andre maskiner og utstyr som kunne brukes, og ikke minst ledig tid da de ikke kunne undervise. De designet en maske og printet den, og har laget visir siden det, forteller Lizzi Doyle. Doyle har jobbet som frivillig for Merseyside PPE Hub under hele koronakrisen da hun har vært midlertidig permittert fra jobben hos The Anfield Wrap.

— Jeg har jobbet sammenhengende siden jeg var 13 år og gikk med avisen så jeg klarte ikke å sitte der uten å gjøre noe. Jeg ble litt engstelig og følte meg dårlig, så jeg måtte ut og gjøre noe og ville være med på å hjelpe.

Hun tok kontakt med huben, og siden har hun vært der og hjulpet til med å lage visir, og ikke minst brukt sitt nettverk på å involvere tidligere Liverpoolspillere som Jamie Carragher, Neil Mellor og Stephen Warnock.

TAKKER LÆRERNE: Helsearbeidere med visirer de har mottatt fra Merseyside PPE, som er ledet av LLT (Lydiate Learning Trust).

TAKKER LÆRERNE: Helsearbeidere med visirer de har mottatt fra Merseyside PPE, som er ledet av LLT (Lydiate Learning Trust).

— Vi er ni-ti stykker i rommet om gangen, men det er et svært rom og vi spres utover.

Der sitter de på forskjellige arbeidsstasjoner hvor noen driver laserskjæring, noen vasker plastikken etter laserbehandlingen, noen setter på hodebåndene, til de til slutt har et ferdig produkt. De produserer mellom 400 og 600 visir daglig, og 40 000 totalt.

— Vi bruker våre midler på å bestille hansker og masker som vi sender ut sammen med visirene, forteller Doyle.

Scrub Hub faller også under Merseyside PPE-paraplyen. Gjennom innsamlede midler, bestiller de metervis med stoffer og syr sammen scrubs som helsearbeiderne kan bruke.

— Det kommer mange nydelige scouse bestemødre innom som deltar og syr scrubs for NHS-arbeiderne. Vi kan ikke forvente at helsearbeidere skal betale for sine egne verneutstyr.

— De lager scrubs, tøyposer, og hårbånd som stopper ørene fra å gjøre vondt. I stedet for å være bekymret for å ta viruset med seg inn i huset, kan de kle av seg så fort de kommer innenfor døren, putte alle klærne i en tøyposen, og rett i vaskemaskinen for alt kan vaskes på 60 grader. Det er fantastisk, forteller Doyle.

KJENT HJELPER: Komiker Johnny Vegas har vært svært delaktig i prosjektet.

KJENT HJELPER: Komiker Johnny Vegas har vært svært delaktig i prosjektet.

Samarbeid med Fans Supporting Foodbanks

Merseyside PPE jobber tett med velkjente Fans Supporting Foodbanks som har hjulpet til med pengeinnsamling, logistikk og distribusjon av verneutstyret. De har også brukt sitt store nettverk på å gjøre flere oppmerksomme på arbeidet til Merseyside PPE.

Fans Supporting Foodbanks hjelper til med å distribuere utstyret, lokalt og nasjonalt. Tidlig i mai delte de ut 5000 visir til andre Foodbanks i landet. De kjørte til Newcastle, Huddersfield og Etihad Stadium, hvor supportere fra Manchester City og Manchester United var til stede for å ta imot. Også en supporter fra West Ham hadde reist opp fra London for å hente en levering.

— Det finnes flere operasjoner som Merseyside PPE rundt om i landet, men jeg tror ikke det er flere med fotballsupportere i spissen. Men det overrasker meg ikke at denne er det, sier Doyle.

— Vi får ikke nok honnør som fotballfans for det vi gjør for våre lokalsamfunn.

LAPSFORLIVES: Jamie Carragher sammen med flere av de frivillige på LapsForLives.

LAPSFORLIVES: Jamie Carragher sammen med flere av de frivillige på LapsForLives.

LapsForLives

Torsdag 21 mai møttes 48 løpere for å løpe runder på parkeringsplassen utenfor hovedbasen til Merseyside PPE i Wavertree Technology Park. Målet var å løpe 66 engelske mil — ca 106 kilometer — fordelt på 48 løpere over 12 timer. Lengden på løpet var avstanden fra Liverpool til Etihad Stadium, og tilbake, og akkurat den distansen ble valgt for å symbolisere turen de reiste på tidligere i måneden for å dele ut utstyr til supporterunioner fra andre lag rundt om kring i England — inkludert Manchester City.

De var i litt bedre form enn forventet, og de 66 engelske milene ble i stedet til 96. 20 362 pund ble samlet inn under løpet og de pengene kommer godt med for å kjøpe mer materiale for produksjonen.

Donasjoner har også kommet inn fra resten av landet, blant annet fra West Ham-eier David Sullivan som personlig har donert 1500 pund til prosjektet som en takk for 1000 visir som ble sendt til det lokale sykehuset. 

På lista over løpere sto blant andre Jamie Carragher, komiker Johnny Vegas, John Aldridge, Stephen Warnock, Andy Grant, Jamie Webster, John Gibbons og Lizzi Doyle fra The Anfield Wrap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]