De europeiske ligaene er ferdigspilte - disse lagene kan Liverpool møte i Champions League

Liverpools potensielle motstandere i Champions League er klare, og det er noen interessante navn som vil ligge i hatten.

27. jul 2020 kl 20.44 Jens Hapnes Rege JenshLFC

Gamle kjente i Lazio

Det gjenstår fortsatt to kamper i Serie A, men det har lenge vært klart hvilke av lagene som skal delta i Champions League neste sesong. 

Juventus har vunnet den italienske ligaen for 9. gang på rad med Mauricio Sarri i lederstolen. På tross av dominansen i hjemlandet har ikke «den gamle damen» vunnet Champions League siden 1995/96-sesongen, og med Cristiano Ronaldo i spissen skal de på nytt forsøke seg neste sesong. 

Antonio Contes Inter utfordret lenge Juventus i toppen av tabellen, men til syvende og sist klarte ikke «Nerazzurri» å følge Juventus helt inn. Laget, med friske Romelu Lukaku og Lautaro Martinez, vil kunne skape trøbbel for enhver motstander neste sesong. 

Atalanta var overraskelseslaget i Serie A i 2018/19-sesongen da de tok seg til Champions League, og laget fra Bergamo gjentok bedriften i årets sesong. Gian Piero Gasperinis mannskap spiller forrykende angrepsfotball, og har scoret hele 96 mål denne sesongen, med utrolige Papu Gomez, Josep Ilicic og Duvan Zapata i angrepet. Laget deltar fortsatt i Champions League, og mange ser på laget som en outsider til å vinne turneringen.

Lazio har imponert denne sesongen, og med de tidligere Liverpool-spillerne Lucas Leiva og Luis Alberto i sentrale roller, og med en brennhet Ciro Immobile i spissen, har laget fra Roma sikret seg en plass i neste sesongs Champions League to runder før sesongen avsluttes. Den tidligere Liverpool-unggutten Bobby Adekanye har også figurert for Simone Inzaghis mannskap.

ALBERTO OG LEIVA: Spanjolen og brassen spiller sentrale roller for Lazio.

ALBERTO OG LEIVA: Spanjolen og brassen spiller sentrale roller for Lazio.

La Ligas vante firer

I La Liga var kampen om Champions League lenge vidåpen, og Martin Ødegaards Real Sociedad var lenge innblandet i striden, men til slutt var det de fire vanlige lagene som tok Spanias plasser. 

Real Madrid kjempet lenge med Barcelona om seriegullet i Spania, men til slutt ble Zinedine Zidanes mannskap for sterke for Lionel Messi og hans mannskap, anført av Karim Benzema i sitt livs form.

Barcelona tapte kampen om serietittelen, men sikret seg allikevel en viktig plass i Europas gjeveste selskap. Lagets største stjerne trenger ingen videre introduksjon, og det ventes at laget ansetter en ny manager før neste sesong. 

Atletico Madrid slet i sesonginnledningen, men Diego Simeones mannskap hadde få problemer med å komme seg opp på deres vante tredjeplass bak de to gigantene. 

Sevilla er Spanias fjerde representant i Champions League, med tidligere Spania- og Real Madrid-trener Julen Lopetegui i lederstolen.

SEIRET: Zidanes mannskap tok en ny pokal.

SEIRET: Zidanes mannskap tok en ny pokal.

Offensive tyskere

Det er noen spennende tyske lag som har sikret seg spill i neste sesongs Champions League. 

Bayern Munchen gikk på en utrolig seiersrekke under deres nye manager Hansi Flick, og fikk få problemer med å utkjempe Borussia Dortmund i kampen om ligatittelen. Laget har forsterket med Leroy Sane, og vil være en av favorittene i denne og neste sesongs Champions League. 

Borussia Dortmund forsøkte lenge å utfordre Bayern Munchen i kampen om serietittelen, men ble til slutt enkel motstand for tungvekterne. Anført av brennhete Erling Braut Haaland og flere spennende talenter kan de skape trøbbel for de fleste i neste sesongs Champions League.  

RB Leipzig, med spennende Julian Nagelsmann i lederstolen, spilte seg til en sterk tredjeplass, men er sterkt redusert etter tapet av deres toppscorer Timo Werner. Laget deltar fortsatt i årets Champions League. 

Borussia Monchengladbach tok den siste Champions League-plassen i Tyskland. Laget har flere spennende spillere i troppen, og med Marco Rose bak spakene blir de spennende å følge neste sesong.

SPENNENDE: Kan Braut lede Dortmund til noe stor neste sesong?

SPENNENDE: Kan Braut lede Dortmund til noe stor neste sesong?

Fransk og russisk duo

Frankrike og Russland får to lag hver direkte inn i Champions Leagues gruppespill. 

Fra Frankrike skal selvfølgelig de økonomiske gigantene Paris St Germain ha den ene plassen, mens Marseille har sikret seg den andre plassen. 

Russlands representanter i det gjeveste selskapet blir Dejan Lovrens Zenit St Petersburg og Lokomotiv Moskva

JUBEL: PSG har en god mulighet i årets Champions League.

JUBEL: PSG har en god mulighet i årets Champions League.

Fire plasser i Champions League gruppespill går til mesterne i landene fra 7-10 på UEFAs koeffisient-tabell, som på det nåværende tidspunktet er Portugal, Belgia, Ukraina og Tyrkia. 

Porto er Portugals representant, Club Brugge skal forsvare Belgias stolthet, Shaktar Donetsk vant den ukrainske ligaen og Tyrkias utvalgte er kontroversielle Istanbul Basaksehir.

Champions League og Europaligaen kan påvirke

Vinnerne av Champions League og Europaligaen får også direkte plasser i det gjeveste selskapets gruppespill. Europaligaens favoritter er Manchester United og Inter Milan, men lag som Wolves, Roma eller Bayer Leverkusen kan sikre seg en plass i Champions League dersom de går hele veien. 

De eneste gjenværende Champions League-lagene som ikke har sikret seg en plass i Champions League neste sesong er Lyon og Napoli, som ikke kommer til å vinne turneringen i kamp mot europeiske giganter. 

Dersom Manchester City, RB Leipzig, Atletico Madrid, Atalanta, PSG, Real Madrid, Juventus, Barcelona eller Bayern Munchen vinner Champions League vil Nederlands mestere Ajax få en plass i gruppespillet.

Dersom Sevilla, Manchester United, Istanbul Basaksehir, Inter Milan eller Shaktar Donetsk vinner Europaligaen vil franske Rennes gå direkte til gruppespillet i Champions League.

Kvalifisering

Flere lag må ut i kvalifisering for å forsøke å komme seg til det gjeveste selskapet. Dersom Rennes og Ajax får sine sannsynlige plasser i gruppespillet, gjenstår det seks plasser i det gjeveste selskapet. 

Lag som Krasnodar, Benfica, Gent, Trabzonspor, RB Salzburg, Olympiakos, Young Boys, København og Celtic vil være favorittene til å ta de seks siste plassene. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]