Dette skriver avisene:«Dette var en feiring, enkelt og greit. Fyrverkeri som du aldri har sett før, både på og av banen»

Åtte mål ble scoret på Anfield før Jordan Henderson endelig kunne heve trofeet på podiet på the Kop. Dette skriver avisene i England om den store Liverpool-kvelden.

Den 30 år lange ventetiden var endelig over da fyrverkeri fylte himmelen og Jordan Henderson gjorde sin kjente «shuffle» og hevet trofeet til jubel fra lagkamerater og heldige familiemedlemmer som fikk tillatelse til å komme inn på Anfields Main Stand onsdag kveld.

Men først leverte de rødkledde egenprodusert fyrverkeri da Chelsea ble feid av banen i et underholdende oppgjør som endte 5-3. Dette skriver den britiske pressen.

Laget fullt av stjerner skinte igjen

«Under en himmel full av stjerner og fyrverkeri, og en sporadisk lyd av politisirener, løftet en stolt Jordan Henderson Premier League-trofeet. Liverpool var tilbake der de hører hjemme», skriver Henry Winter i The Times.

«Dalglish hadde på seg maske men han smilte gjennom øynene, lykkelig over å se sin elskede klubb vinne tittelen igjen», skriver Winter som gjør et poeng ut av at det var nettopp Kenny Dalglish som hentet mannen som kunne heve trofeet, helt tilbake i 2011.

Liverpool tok ledelsen med en suser fra Naby Keita. «Det var et mål passende foran en konge. Blant den lille forsamlingen spredd utover Main Stand satt Dalglish, rett overfor den store tribunen som nå er oppkalt etter ham for å feire hans tjenester til klubben og som har et stort, nytt banner hvor det står «Liverpool FC Champions Again.»»

1-0: Naby Keita og Gini Wijnaldum feirer førstnevntes mål.

1-0: Naby Keita og Gini Wijnaldum feirer førstnevntes mål.

Da Chelsea mot slutten av kampen nesten hadde hentet inn igjen Liverpools ledelse, svarte Liverpool. «Liverpool skrudde opp giret da det gjensto syv minutter, og viste hvor gode de er på kontringsspill. Robertsons innsats denne sesongen har vært utrettelig, hans sult etter å løpe fremover matcher hans defensive ekspertise, og nå tok han av, dekket 50 meter raskt før han sendte ballen til Alex Oxlade-Chamberlain som økte til 5-3. Laget fullt av stjerner skinte igjen.»

25 millioner forventningsfulle fjes

«Dette var en feiring, enkelt og greit. Fyrverkeri som du aldri har sett det før, både på og av banen», skriver David Maddock i The Mirror.

«Selv uten supportere var det en følselse av storhet rundt kvelden, et fantastisk oppsett på the Kop ga en passende plattform for Jordan Henderson til å gjenskape sin nå berømte shuffle, ved den viktigste anledningen av dem alle», fortsetter Maddock, som mener supporterne fortjente å se det.

«En røff estimering antyder at nesten 25 millioner supportere har vært tilstede på Anfield og bevitnet Liverpools jakt på en ny ligatittel siden kvelden i mai 1990 da Alan Hansen sist løftet trofeet. Tenk på det. 25 millioner fjes, fulle av forventning, lyst opp av håp, men plaget av frykt og frustrasjon. Og nå, endelig, når disse ansiktene skulle lyses opp av sølvtøyet som reflekterte deres uhemmede glede, var tribunene tomme.»

ELASTISK: Alex Oxlade-Chamberlain scoret Liverpools femte og siste mål for kvelden.

ELASTISK: Alex Oxlade-Chamberlain scoret Liverpools femte og siste mål for kvelden.

59. kamp uten tap

«Før Liverpool klatret opp trappene til det spesialkonstruerte podiet på the Kop for å motta tittelen fra Sir Kenny Dalglish, serverte Liverpools spillere enda en spennende og enormt underholdende kamp og avsluttet ligasesongen ubeseiret på Anfield. De har nå gått tre ligasesonger på rad uten å tape på hjemmebane», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Deres 59. kamp uten tap kom takket være strålende mål fra Naby Keita, Trent Alexander-Arnold, Roberto Firmino og innbytter Alex Oxlade-Chamberlain – pluss et mer nøkternt bidrag fra Gini Wijnaldum.»

I forkant av frisparket som førte til Trent Alexander-Arnolds 2-0-scoring, ble det hett mellom Frank Lampard og Pep Lijnders. «Chelseas manager var irritert over at Lijnders hadde hoppet opp fra benken etter fellingen. Han satt seg ned igjen, bare for å hoppe opp igjen da Alexander-Arnold sendte frisparket forbi en stillestående Arrizabalaga fra nesten 30 meter. Keeperens bevegelse og forberedelser til møtet med Liverpools høyreback, var dårlige.»

RASTE: Frank Lampard raste mot Klopps benk før frisparket Trent Alexander-Arnold satt i mål.

RASTE: Frank Lampard raste mot Klopps benk før frisparket Trent Alexander-Arnold satt i mål.

«Lukket sirkel»

«Mesterne i England hadde slått Chelsea i en ekstremt underholdende affære og «lukket sirkelen» som manageren så smart sa det. Spøkelsene fra tidligere «nesten-sesonger» var blitt utdrevet og dette var Liverpools øyeblikk til å ta det hele innover seg: å slutte seg rundt trofeet de har begjært i tre tiår og vurdere omfanget av deres prestasjoner», skriver Melissa Reddy i The Independent.

«Etter 43 minutter, lå Chelsea 3-0 under. At de lå 30 poeng bak mesterene før avspark var synlig.»

«Det lå an til å bli en utakknemmelig kveld for Lampards forsøk, men til deres honnør var de tilpasningsdyktige i et oppgjør som oppmuntret til sjanser – og sjansene sluttet aldri å komme.»

Den sanne avstanden mellom klubbene

«Da Jurgen Klopp snakket om å hevne seg mot Chelsea for smerten de påførte Liverpools tittelambisjoner i 2014, han det hende han ikke hadde en reproduksjon av Brendan Rodgers tid på Anfield i tankene for den store sesongfinalen», skriver Chris Bascombe fra The Telegraph om åttemålsthrilleren onsdag kveld.

«Christian Pulisics introduksjon var katalysatoren for en spennende avslutning i en kamp av god kvalitet – i hvert fall offensivt. Amerikaneren ble tilkalt på 4-1, skapte, scoret og siste hvorfor Klopp forsøkte å signere han fra Borussia Dortmund  i en av sine første handlinger som Liverpool-manager.»

Bascombe kaller de siste 22 minuttene av den første omgangen for «så god som det beste mesterne har produsert denne sesongen, med bitende taklinger, massevis av handlekraft, bevegelse og kjapt pasningsspill som viste Lampard den sanne avstanden mellom de to klubbene.»

FRELSEREN: Jurgen Klopp skal ha enormt mye av æren for at Liverpools ventetid er over.

FRELSEREN: Jurgen Klopp skal ha enormt mye av æren for at Liverpools ventetid er over.

«Dette var for dem»

«Jordan Henderson hadde vært tilbakeholden, men da det store øyeblikket kom, skuffet ikke Liverpool-kapteinen», skriver Paul Gorst i Liverpool Echo, som tar seg tid til å hylle hver eneste spiller.

«Dette var for Trent Alexander-Arnold, Liverpool-fan hele livet som nå er en klubblegende som 21-åring. Det var for Alisson Becker, verdens beste målvakt som med sin ankomst akselererte kampen om fotballens gjeveste trofeer. For Virgil van Dijk, den fineste midtstopperen på planeten og Andy Robertson, den skotske kapteinen med en scouse sjel. Det var for Sadio Mane, den senegalesiske superstjerner som nå er en del av fotballens elite.

For Mohamed Salah, den egyptiske kongen som har gjort det å slå rekorder til rutine i Liverpool-rødt. For Roberto Firmino, den briljante brasilianeren som lyder navnet Bobby. For Adam Lallana som setter punktum for et seks år langt opphold med det herligste av høydepunkter.

Det var for Fabinho, den beste defensive midtbanespilleren i landet. For Alex Oxlade-Chamberlain som kjempet seg tilbake fra en karrieretruende skade. For Joe Gomez, som fortsetter å blomstre som Englands beste midtstopper. For Naby Keita, for James Milner og for Gini Wijnaldum. Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino og Divock Origi og for Joel Matip og Dejan Lovren, spillere som har hjulpet til med å gjøre dette Liverpool-laget til det dominerende laget i engelsk fotball.»

«Dette var for dem. De fortjener hvert sekund av det.»

Men Gorst glemmer ikke en av klubbens viktigste brikker, Jurgen Klopp.

«Med en bjørneklem etter en annen har hans påvirkning spredt seg gjennom spillergruppen, gitt dem styrke til å overmanne alle foran dem helt på toppen av det engelske spillet.»

«Selve kampen? Bare en fotnote. Oppvarmeren til headlineren.»