– En veldig god backup for Robertson med mye av de samme egenskapene

Kostas Tsimikas ser ut til å bli rød. Vi har tatt en prat med en som har sett grekeren mer enn det vi har.

Det hadde blitt skrevet lite om Kostas Tsimikas og Liverpool før han ble nevnt som alternativ til Jamal Lewis av et par velkjente journalister tidligere denne uken.

Før helgen la Liverpool inn et bud på Jamal Lewis som ble avslått, og da Norwich City krevde det dobbelte skal Michael Edwards ha rettet oppmerksomheten sin mot nestemann på listen - 24 år gamle Tsimikas fra Olympiakos.

På torsdag spilte Tsimikas og Olympiakos bortekamp mot Wolverhampton på Molineux, og røk ut av Europa League. Journalisten Kevin Palmer skriver at han er blitt fortalt at Edwards møtte Mrs Lina Souloukou fra Olympiakos i den forbindelse, for å diskutere en overgang. 

Nå er partene nær en avtale verdt 13 millioner euro, og backen er på vei til Merseyside for den medisinske sjekken.

– En veldig offensiv backtype

Vi har tatt en prat med en som har sett grekeren mye mer enn oss. Tor-Kristian Karlsen har en fortid som speider, fotballdirektør og konsulent, og er for tiden aktuell med podcasten Chivadze sammen med Frode Lia. Karlsen har god oversikt over spillere i andre ligaer enn de vi oftest ser på norske TV-skjermer,

Han forteller at Liverpool er i ferd med å sikre seg hurtig og offensiv back.

– En offensiv venstreback, svært hurtig - når det er plass så dytter han gjerne ballen forbi motstanderen og løper fordi. Når han kommer opp i toppfart så forserer han gjerne forbi flere også. Vanskelig å ta fra ham ballen når han har nådd toppfart - for han har et meget godt driv og god balanse, sier Karlsen til Liverpool.no.

PÅ VEI: Liverpool er i ferd med å sikre seg Kostas Tsimikas.

PÅ VEI: Liverpool er i ferd med å sikre seg Kostas Tsimikas.

Andy Robertson har 28 målgivende på 94 Premier League-kamper så langt for Liverpool – et vanvittig tall. Tsimikas beskrives som en spiller som er god når han er med fremover.

– Han slår også meget flotte innlegg, både fra dype posisjoner og når han kommer seg rundt. Er fortsatt noe avhengig av å tilrettelegge på favorittfoten og er ikke komfortabel når han må vende og slå med høyre.

– Tsimikas kanskje virke ukonsentrert i defensive situasjoner, men slike øyeblikk finner man hos alle backer, spesielt hos de som er fyrverkeri fremover på banen, sier Karlsen.

Vil passe godt inn

Karlsen er ikke i tvil om at 24-åringen vil passe inn i Jürgen Klopps måte å spille fotball på.

– Tror han vil passe godt inn! Intensiteten i spillet er allerede ett av hans kjennetegn, får inntrykk av at han trives best tempoet skrus opp. Han er også en «modig» spiller med god mentalitet. Like klaging eller overdrevne fakter, sier Karlsen.

– Jeg kjenner ham ikke personlig som type, men om jeg skal bedømme fra det jeg ser på banen, så slår han meg som ukomplisert og rett frem. Det er alltid vanskelig og en unøyaktig vitenskap å lage stereotyper på grunnlag av nasjonalitet, men de grekerne jeg har jobbet med har stort sett hatt en grei mentalitet, noen litt «softere» enn andre, men tror neppe det kan bli sagt om Tsimikas.

– Han behersker helt sikkert engelsk. De aller fleste unge grekere gjør det.

Karlsen tror han vil bli en flott tilvekst til troppen, og en god backup til Robertson foran en sesong der Liverpool skal spille to ganger i uken fra september til mai.

– De deler mye av de samme egenskapene og Tsimikas har nok kvalitet til at nivåfallet ikke blir for stort når skotten skal hviles eller er skadet eller utestengt.

I sesongen som nettopp er avsluttet har Olympiakos spilt seks kamper mot engelsk motstand. Det ble 2-2 og 4-2 tap mot Tottenham i Champions League.

0-1-tap hjemme og 2-1 seier på Emirates Stadium og avansement mot Arsenal i 16.delsfinalen i Europa League. I 8.delsfinalen var det slutt. Det ble 1-1 hjemme og 1-0 tap borte mot Wolverhampton. Den siste kampen ble spilt nå på torsdag.