Chelsea-kampen markerer starten på hardkjøret

Fem kamper på to uker venter sannsynligvis Liverpool i månedsskiftet september/oktober.

15. sep 2020 kl 17.08Einar KvandeEinarKvande

I kveld blir det avgjort om Liverpool møter Bradford fra League Two eller Lincoln fra League One i ligacupens tredje runde. De to lagene gjør nemlig opp seg i mellom på Valley Parade i kveld, i en kamp som har avspark klokken 20.00. 

Vinneren av den kampen skal være vertskap for Liverpool enten tirsdag 22. eller onsdag 23. september. 

På grunn av at Liverpools bortekamp mot Chelsea på Stamford Bridge kommende søndag ikke har avspark før klokken 17.30, er det vel mye som tyder på at bortekampen i ligacupen blir onsdagskamp.

Først fem kamper på to uker

Disse to kampene markerer begynnelsen på en meget intensiv periode for Liverpool, med fem kamper på bare to uker dersom Jürgen Klopps mannskap danker ut vinneren av oppgjøret mellom Bradford og Lincoln, og dermed avanserer til fjerde runde. Den runden spilles nemlig bare en uke etter tredje runde, altså tirsdag 29. eller onsdag 30. september.

I tredje ligarunde er Liverpool oppsatt med mandagskamp hjemme mot Arsenal mandag 28. september klokken 21.15, så noe annet enn onsdagskamp i ligacupens fjerde runde synes utenkelig for Liverpool om de tar seg videre fra tredje runde.

Perioden avsluttes med bortekamp mot Aston Villa i fjerde ligarunde. En kamp som foreløpig er oppsatt lørdag 3. oktober klokken 16.00.

Realiteten kan dermed fort bli at Liverpool spiller søndag-onsdag-mandag-onsdag-lørdag de kommende to ukene, frem til landskampene i begynnelsen av oktober.

Etter landskampene i oktober blir det nye sju kamper på tre uker

Landskampene byr dermed på et pusterom i ligaspillet fra 3. oktober til bortekampen mot Everton, som foreløpig er terminfestet til lørdag 17. oktober. Deretter går det igjen slag i slag, med to kamper i uken, da gruppespillet i Champions League starter 20/21. oktober.

Her skal det spilles kamper tre midtuker på rad frem til 3/4. november. Og innimellom disse tre Champions League-kampene skal Liverpool spille hjemmekamper mot Sheffield United og West Ham, før Jürgen Klopps lag skal ut i storoppgjøret mot Manchester City på Etihad som siste kamp på programmet før landskampene i november.

I tillegg til de fem kampene i månedsskiftet september/oktober skal dermed Liverpool ut i nye sju kamper (fire ligakamper og tre Champions League-kamper) innen 7. november. Til sammen betyr det tolv kamper i løpet av sju uker. Samtidig vet vi at det er en landskampuke inne i den perioden. 

Fra 17. oktober til 7. november er det nøyaktig tre uker, og her er det altså presset inn sju kamper på disse tre ukene.

Det er dermed hevet over tvil at Jürgen Klopp får bruk for hele sin fyldige tropp i løpet av de kommende to månedene, og det er ikke usannsynlig at tyskeren stiller med et rent reservelag i ligacupen.