Åtte av U23-guttene med spilletid av Klopp

Spillerne som mandag vant 5-1 for Liverpool U23, har til sammen 72 kamper for førstelaget.

7. mar 2017 kl 12.00 Arve Vassbotten

Liverpool U23 vant overbevisende 5-1 mot Reading mandag kveld. I lagoppstillingen var det hele åtte spillere som har fått spille for Liverpools førstelag denne sesongen.

Tilsammen har de startet 20 kamper og hatt 16 innbytter under Jürgen Klopps ledelse siden august.

Hvis man også tar med forrige sesong står de åtte spillerne med totalt 48 kamper fra start og 24 kamper der de har kommet inn for førstelaget, totalt 72 kamper.

Trent Alexander-Arnold:Fikk sin debut 5. oktober 2016 i 2-0-seieren mot Tottenham i ligacupen. Søndag 15. januar 2017 fikk han sin første Premier League-start da han erstattet en skadet Clyne i startelleveren. Den lokale 18-åringen har totalt startet 6 kamper og kommet inn i tre denne sesongen. I Premier League har han startet en kamp og kommet inn i tre.

Joe Gomez:Scoret det første målet mot Reading etter corner, den skadeplagede unggutten har fått 3 kamper fra start for Klopp denne sesongen i FA-cupen. Han står fortsatt uten kamper i Premier League i 2016-2017. Totalt har han spilt 10 kamper for Liverpools førstelag om man har med starten av fjorårssesongen. Debuten kom 9. august 2015 mot Stoke.

Connor Randall:Spilte totalt sju kamper for Liverpool i fjorårssesongen og fikk sin debut 28. oktober 2015 mot Bournemouth.Denne sesongen har han startet en FA-cupkamp.

Kevin Stewart: Fikk sin Liverpool-debut 8. januar 2016 i2-2-kampen mot Exeter. Denne sesongen har han startet fire kamper, og kommet inn i fem. Fire av innhoppene er i Premier League.

Marko Grujic: En annen spiller som har slitt mye med skader, han har to kamper fra start og tre som innbytter i sin første sesong på Anfield. Debuten kom mot Burnley 20. august 2016.

Harry Wilson:Fikk sin debut 18. januar i 1-0-seieren da han kom inn mot Plymouth i Fa-cupen. Det er hans eneste kamp på førstelaget.

Ben Woodburn:Debuterte 26. november 2016 mot Sunderland, og står nå med tre kamper fra start og tre som innbytter. To av innbyttene var i Premier League. Med debuten ble han den tredjeyngste debutanten i Liverpool med 17 år og 42 dager. Bare tre dager senere overtok han den 19 år gamle rekorden til Michael Owen som tidenes yngste Liverpool-målscorer, da han kom inn i 2. omgang og scoret 2-0-målet mot Leeds i ligacupens kvartfinale på Anfield.

Sheyi Ojo: Har bare spilt en kamp fra start og en som innbytter i FA-cupen denne sesongen. Men hadde fem kamper fra start og seks som innbytter forrige sesong, etter at han debuterte 8. januar 2016 mot Exeter. Ojo har også ett mål for førstelaget. På sine åtte Premier League-kamper var Ojo nest sist på ballen tre ganger.

Av spillerne fra U23-kampen i går er det bare keeper Grabara, Natahn Phillips, tomålsscorer Rhian Brewster på 16 år og innbytterne Matthew Virtue og Toni Gomes som ikke har fått sjansen i offisielle kamper av Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]