Liverpool-Everton:Én ting kan gjøre Scouser-mangelen «positiv»

Nesten halvparten av Liverpools røde kort mot Everton er gitt til spillere født på Merseyside.

28. mar 2017 kl 08.51 Arve Vassbotten

«Ting har forandret seg litt siden jeg spilte. Jeg tror Everton har et par Scousers i laget på lørdag, Liverpool har kanskje Trent Alexander-Arnold på benken - og det er det. Når det er sagt, er jeg ikke så sikker på at det er en dårlig ting», skriver John Aldridge i sin faste spalte i Liverpool Echo.

«Noen ganger som lokal gutt lar du hjerte styre hodet. Vi så det noen ganger med Steven Gerrard i lokalderby. Fotballen har endret seg så mye nå, at du må holde deg iskald. Du kan ikke risikere røde kort i en kamp som denne», mener han.

Og kanskje har Aldridge et poeng, selv om man som supporter naturlig nok gjerne skulle sette flere med Liverpool-oppvekst i disse kampene.

4 røde på lokale spillere

For det finnes ingen oppgjør i Premier League hvor det har vært delt ut flere røde kort enn i Liverpools kamper mot Everton.

Merseyside-derbyet har nemlig produsert 21 røde kort på de 49 kampene som har vært spilt i Premier League mellom klubbene siden 1992. Heldigvis har de røde bare fått sju av disse, mens 14 er blitt delt ut til de blå.

Ifølge Jonny Stokkeland i LFC Official Archives er det gitt ut totalt ni røde kort til Liverpool i oppgjørene om man også tar med årene før Premier League og cup. Fire av de røde kortene er gitt til scousere i disse oppgjørene.

Av lokale spillerne som har blitt utvist er Terry McDermott (1979), Steven Gerrard (1999 og 2006) og Robbie Fowler (1997). Bortsett fra Fowlers utvisning har alle de røde kortene kommet på Anfield.

* Røde og gule kort først tatt i bruk i VM i Mexico 1970. I engelsk fotball ble kortene første introdusert i 1976, men ble ikke brukt fra 1981 og i seks år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]