– Bobby begynner å vise sitt sanne jeg

Steven Gerrard fryder seg over utviklingen til Bobby Adekanye.

19. okt 2017 kl 08.36 Einar Kvande

Tenåringen, som kom til Liverpool fra Barcelona, gjorde to mål for Liverpool U19 i 4-1 seieren over Maribor, da han fikk starte i Rhian Brewster fravær.

– Han lar fotballen snakke for seg nå, sier trener Gerrard til Liverpool Echo.

– Vi sa til Bobby og Rafa Camacho, samt de to unge midtstopperne Anthony Driscoll-Glennon og Rhys Williams, at nå mangler vi noen spillere, så nå får dere sjansen. Enten synker du, eller så svømmer du. Det er hva fotball handler om.

– Det dreier seg om å ta vare på sjansen når du får den. Du kommer inn på laget, og må vise deg frem.

– Jeg syntes Bobby var strålende, og det var Rafa og de to unge midtstopperne også. Så nå har jeg fått et problem til neste U19-kamp, men det er et hyggelig problem.

Må gjøre drittjobben også

Det har ikke vært noen dans på roser for Adekanye siden han kom til Liverpool sommeren 2015. Den Nigeria-fødte nederlenderen har slitt med en rekke skader, og det er først nå han begynner å få fotfeste i klubben.

– For Bobby handler det om å bli stabil. Jeg tror han forstår hva det å spille på høyeste nivå i en klubb som Liverpool dreier seg om nå. Vi kan ikke bare være dyktige med ballen, du må gjøre drittjobben i tillegg. Du må kjempe, løpe tilbake, takle og jobbe innen systemet, ellers kommer ikke managerne til å stole på deg.

– Da jeg begynte i denne stillingen gjorde Bobby bare en del av jobben som det forventes at han skal gjøre. Han våknet ikke før han fikk ballen.

– Mick Garrity, Neil Critchley og Alex Inglethorpe har jobbet utrettelig med ham, og nå ser vi at han begynner å få på plass resten også.

– Mot Maribor var jeg mer fornøyd med Bobby uten ball enn med ball, fordi jeg syntes virkelig han jobbet hardt. Jeg vet hva han kan utrette med ballen. Spørsmålet har hele tiden vært om han kan bli en komplett fotballspiller.

Leder gruppen

Liverpool U19 har etter 4-1 seieren i Maribor fått en ledelse på to poeng i gruppe E i UEFA Youth League.

– Jeg syntes vi presterte meget bra. Ikke langt unna utmerket, faktisk. Det ble gjort noen feil her og der, og vi slapp inn et mål ut av ingenting, mot spillets gang. Vi ble litt overrasket over noen lange oppspill, så vi må forsvare oss litt bedre på de, konkluderer Gerrard.

– Ser vi bort fra dette syntes jeg vi greide oss utmerket over hele banen i et uvant system. Det var første gang vi benyttet oss av 3-4-3.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]