Avisene etter Newcastle-kampen«De samme gamle feilene»

Liverpool fortsetter å brenne sjanser og slippe inn billig baklengsmål.

2. okt 2017 kl 09.24 Arild Skjæveland

Oliver Kay, The Times

Tallknuserne som står bak fotballens trendy «forventede mål» må nok gjøre endringer i formellen. For Liverpool er den eneste forventningen sløseri i den ene enden av banen, og sårbarhet i den andre.

Gårsdagens kamp fulgte mønsteret fra de forrige ukene. Der Rafa Benítez og Newcastle ble oppmuntret av enda en kamp med samarbeid og robusthet, måtte Klopp og Liverpool igjen se laget gjøre feil i begge ender. Liverpool har kun vunnet én av sine siste sju, og er i ferd med å bli parkert i kampen om tittelen - om de ikke allerede har blitt det.

Klopp sa i pressekonferansen etter kampen at han ikke synes laget så ut til å være langt unna å være en tittelutfordrer. Han sa at andre lag også ville ha sine tøffe perioder. Det vil de, men Liverpool ser ikke ut til å være nådeløse nok til å gjøre det Manchester City og Manchester United gjør.

Et spektakulært mål fra Philippe Coutinho ble etterfulgt av svakt forsvarsspill som lot Joselu utligne seks minutter etterpå. Liverpool hadde ballen og kom til 17 avslutninger, mot Newastles åtte, men det er ikke bare i egen boks at Klopps lag mangler fatning. Av de 17 Liverpool-skuddene, der mange var fra gode posisjoner, var kun to av avslutningene på mål.

Les hele her (krever innlogging)

John Cross, The Mirror

Jürgen Klopp svarte sarkastisk da han viste sin frustrasjon etter Liverpools siste tilbakeslag. Da han ble spurt på pressekonferansen om resultatet var rettferdig, svarte han med å spørre: «Er dette den første kampen du noen gang har sett?»

Det er lett å forstå hvorfor Klopp var frustrert etterpå, fordi Liverpool kom nok en gang foran, hadde nok sjanser til å vinne komfortabelt, men endte med å skyte seg selv i foten - igjen.

Philippe Coutinho var strålende i den første omgangen. Han scoret et mål i verdensklasse, og det så ut til at Liverpool skulle vinne lett. Liverpoolforsvarer Joel Matips klønet, og ga Joselu utligningen, før Newcastle gravde dypt i den andre omgangen og fikk et poeng.

Liverpool kan kun skylde seg selv. Etter kampen ga Newcastle-supporterne laget sitt stålende applaus, når flere av de tilreisende allerede hadde dratt.

Les hele her.

Jason Burt, The Telegraph

Kjente ansikter, og kjente feil for Liverpool. Og mye, mye frustrasjon. Det var ord brukt av Jürgen Klopp og Jordan Henderson etter dette uavgjortresultatet mot et godt organisert Newcastle, styrt av Liverpools tidligere manager, Rafael Benítez.

Resultatet gjør at Liverpool har vunnet én av sine siste sju i alle turneringer, med 13 baklengsmål. Laget har bare vunnet én av de siste fire i Premier League, og det er tøft å ta med seg inn i landslagspausen, der målet om topp fire har fått seg en smell. Selv om de kun er ett poeng bak Chelsea på fjerdeplass, og kun to poeng foran Newcastle, er det de gjentakende feilene i dette laget som må fikses.

Neste motstander er Manchester United på hjemmebane, og det er kanskje akkurat den kampen de trenger for å få ting tilbake på riktig vei.

Strålende i det ene øyeblikket, og forferdelig like etter. Det oppsummerte Liverpool. Men de hadde plenty med sjanser.

Les hele her.

Neil Jones, Liverpool Echo

Liverpool gir ny mening til uttrykket «klipp og lim-journalistikk». For hvor mange ganger skal vi skrive det samme om dette laget? Hvor lang tid skal det ta før de ordner opp i problemene som holder dem tilbake?

Du vet hva som skjedde i denne kampen uten at du trenger å bli det fortalt. Liverpool spiller fotballen, er stort sett på motstanderens banehalvdel, og skal vinne. Og så… Sjanser brent, treffer stolpen, er nære, og så kommer det et baklengsmål på noe som aldri skal være en mulighet. Joselus utligning oppsummerte Liverpools sesong.

En kan diskutere så mye en vil om sommeren, mangelen på en midtstopper, spiss eller dynamisk midtbanespiller, men det vil ikke hjelpe. Dette er laget, i alle fall frem til januar, så en må bare bli vant med det.

Daniel Sturridge hadde sett frisk ut i innhoppene mot Leicester og i Moskva, og startet kampen lovende. Han spilte frem Mohamed Salah med en flott pasning i bakrom, og var involvert i starten. Men det var kortvarig. Han tapte duellene mot Cieran Clark og Jamaal Lascelles, og det at han ikke klarte å holde på ballen ga laget problemer. Det var fra hans ballmist at Newcastle fikk sin utligning - takket være et vidåpent Liverpool-forsvar. Etter pause klarte ikke Sturridge å utnytte at Clark falt, og sendte skuddet sitt rett i beina på Rob Elliot.

Det var ikke Liverpools dag, og hvertfall ikke hans.

Les hele her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]