– Denne kampen ønsker du ikke å gå glipp av

Jürgen Klopp beskriver Liverpool mot Manchester United som en av de mest spesielle kampene i fotballens verden.

13. okt 2017 kl 18.00 Einar Kvande

Liverpool er vertskap for erkerival Manchester United på Anfield i morgen. Avspark er klokken 13.30, og kampen ser du på TV 2 Sport Premium.

Under pressekonferansen før kampen ble Jürgen Klopp spurt om rivaliseringen med gjestenes manager, Jose Mourinho.

– Jeg har ingen form for personlig rivalisering med andre managere. Jeg ser ikke fotballen slik. Dette er en stor kamp, det er bra, svarte Liverpool-manageren.

– Jeg skulle gjerne sett at Premier League hadde gitt oss – begge lag – mer tid til å forberede oss på en kamp som dette, for fansen har ventet lenge på denne kampen. I to uker minst. Noen har ventet siden vi spilte mot dem i fjor. Vi har nøyaktig to dager å forberede oss på. Det gjelder begge lag. Slik er det. Dette er en ganske betydningsfull kamp, så til neste kamp mellom lagene kan kanskje ligaen se på dette, og la disse lagene møte hverandre når vi kan jobbe litt frem mot kampen. Det er det eneste jeg har å utsette på at kampen kommer nå.

Mange kvalitetsspillere

– Jose Mourinhos lag pleier å spille slik de må spille i ulike situasjoner, og for øyeblikket er de i en mye bedre posisjon enn de var da vi møtte dem i fjor. Men vi kan ikke fokusere for mye på det. Vi vet hvordan Manchester United spiller. De har fantastiske spillere på laget. De har kvalitetsspillere som Lukaku, Rashford, Mkhitaryan, Mata, alle disse typene. De er veldig erfarne.

– Noen ganger forsvarer de seg ganske dypt, mens de andre ganger spiller med høyt press. Mot oss slår de veldig ofte langt. I fjor var det mot Ibrahimovic, nå blir det mot Lukaku. Vi må være klare til å ta denne kampen. Men de gjør ikke dette hele tiden. De varierer også med å bygge opp angrepene, hvor de forsøker å komme inn mellom våre lagdeler. Da forsøker de å involvere Mkhitaryan på små flater, og han kan i sin tur benytte seg av hurtigheten til Rashford eller Lukaku kan strekke vårt lag, eller Mata kan bli involvert med sin bevegelighet og gode pasninger.

– Vår motstander har selvsagt masse gode kvaliteter. Det vet vi. Men vi er likevel optimistiske når vi tenker på kampen. Vi ser virkelig frem til dette. Det er en av de mest spesielle kampene i fotballens verden. Jeg har sagt det flere ganger; Dersom du ikke er involvert i denne kampen ønsker du å se den. Har du mulighet, ser du denne kampen. Dette vet vi, og er noe vi respekterer. Vi ønsker å prestere bra og ønsker å få et godt resultat.

Toppscorer Romelu Lukaku utgjør selvsagt en stor trussel for Liverpool i morgen.

– Han er blitt mer moden, men han er fortsatt en ung spiller. Det var aldri tvil om at han ville bli en spiss i verdensklasse. Det var han allerede i Everton. Nå spiller han på lag med alle disse andre fantastiske spillerne i Manchester United, og det hjelper ham, samtidig som han hjelper laget sitt ganske mye også. Han er en målscorer av rang. Han scorer ikke alltid som en følge av fantastisk spill, men han kjemper virkelig for å få ballen i mål. Han liker seg på dette laget, og har all selvtilliten du trenger som spiss. Jeg er sikker på at han er blitt bedre etter at han kom til Manchester United, utbroderte Klopp.

Ikke noen vanlig kamp

En seier i morgen hadde utvilsomt vært kjærkomment for Liverpool.

– Om vi vinner? Det er faktisk det eneste jeg tenker på. Vi vil gjøre alt vi kan for å vinne, men jeg tenker ikke så mye på hva det vil bety. Jeg ser på dette som en stor, stor mulighet. Dere i pressen ser det kanskje litt annerledes, men jeg føler at formen vår er veldig god. Ikke resultatmessig og scoringsmessig, men spillemessig har det ikke vært så ille som mange trolig vil hevde. Vi er ikke så svake at vi tror at vi ikke har noen sjanse mot Manchester United.

– Kampen skal spilles på Anfield. Vår bane. Dette blir første kampen foran The Kenny Dalglish Stand, så vi ønsker å benytte den kraften vi kan få ut av det, på dette vidunderlige stadionanlegget. Jeg tror ikke det er fornuftig å behandle dette som en helt vanlig kamp. Det er det ikke, og det kommer det aldri til å bli. Det betyr ikke at du kan få mer enn tre poeng. Men det betyr at du ikke har noen unnskyldninger. Du må gi alt. Jeg ser ikke på dette som press. Jeg ser på det som en mulighet. Dette blir en fantastisk kamp mellom to veldig gode fotballag. Værmeldingen er bra, så alt ligger til rette for det.

Klopp synes det er viktig at spillerne opptrer disiplinert i heksegryta det vil bli på Anfield i morgen.

– Jeg har sett noen av kampene mellom lagene fra gamle dager, og jeg tror dommerne flere ganger måtte lukke øynene fordi taklingene var så harde. Det ble alltid delt ut røde kort, og slike ting. Dersom noen venter at det blir slik i morgen, tror jeg de venter forgjeves. Slik jeg ser det betyr det å være aggressiv at du er villig til å tåle smerte selv, ikke påføre andre smerte. Vi må være tøffe mot oss selv. Vi må være klare for hver takling. Men dersom folk venter at spillerne skal hoppe inn i hverandre og gjøre håpløse taklinger, så er ikke det tillatt lenger i moderne fotball, selv i England. Vi må respektere regelverket, og det gjør vi også. Vi må forsøke å vinne. Vi ønsker å vinne, men vi ønsker ikke å vinne fordi vi ønsker at Manchester United skal tape. Det er en nyanse der for meg. Det betyr at vi må være aggressive på en positiv måte, ikke på en negativ måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]