Derfor er tabellen «feil» hos UEFA.com

På UEFAs egne hjemmesider står Liverpool som gruppetoer etter tirsdagens storseier, mens de fleste andre har Liverpool som gruppeleder.

18. okt 2017 kl 11.21 Arve Vassbotten

Etter tirsdagens 7-0-seier borte mot NK Maribor skulle Liverpool ifølge regelboka til Champions League ha toppet gruppe E foran Spartak Moskva på grunn av både bedre målforskjell, flere scorede mål, og andre kriterier.

På de aller fleste nettsteder ligger Liverpool foran på tabellen, men det gjør de ikke på UEFA.coms egne Champions League-sider. Der ligger også APOEL FC foran Borussia Dortmund i gruppe H, selv om det også ifølge regelverket skal være feil.

Presseavdelingen i UEFA forklarer via mail hva grunnen er til at tabellen er annerledes hos dem enn hos andre.

«Ettersom regelverket kun kan brukes etter at lagene har spilt mot hverandre to ganger, er de i alfabetisk rekkefølge dersom de står likt på poeng i den foreløpige tabellen», skriver de om hvorfor rekkefølgen er som den er.

Dermed havner FC Spartak Moskva foran Liverpool FC på tabellen deres inntil videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]