Det blir ikke fullt på Wembley

Tottenham forsøker nå å forhindre Liverpool-fans fra å kjøpe billetter i feltene som er satt av til hjemmesupporterne.

19. okt 2017 kl 12.07 Einar Kvande

Liverpool fikk bare 3116 billetter til søndagens kamp mot Tottenham på Wembley. Anfield-klubben kunne trolig solgt over dobbelt så mange billetter til kampen til sine egne fans. Isteden blir flere tusen seter på Wembley stående tomme.

Hos Tottenhams billettkontor er nå billetter til kampen på general sale, da det fortsatt er usolgte seter på øverste tribuneseksjon på Wembley. Man må imidlertid være registrert i Tottenhams database før september 2017 for å få kjøpe billetter, melder Liverpool Echo. Dette for å forhindre at Liverpool-fans får tak i billetter i hjemmeseksjonene.

Premier League-reglene slår fast at gjestende klubb må tildeles minimum 3000 billetter eller 10% av stadionkapasiteten dersom denne er mindre enn 30 000. Liverpools billettkvote utgjør bare 3,5% av setene på Wembley, og Liverpool-fansen er svært skuffet over at de er blitt tildelt så få billetter til kampen.

Tottenhams høyeste tilskuertall på Wembley i Premier League er 73 587 mot Chelsea. En kamp der en rekke seter ikke ble solgt av sikkerhetshensyn. Etter dette har Tottenham hatt 67 862 mot Burnley, 65 366 mot Swansea og 73 502 tilskuere mot Bournemouth.

Spurs solgte 40 000 sesongbilletter på Wembley til egne supportere fem uker før sesongen startet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]