– Det er vanskelig å kontrollere Kane i 90 minutter

Joel Matip ser frem til et nytt møte med Harry Kane.

22. okt 2017 kl 12.46 Arild Skjæveland

Premier Leagues toppscorer de to siste sesongene har scoret to mål på sine seks kamper mot Liverpool. Begge scoringene har kommet på Anfield.

Joel Matips debut kom mot nettopp Tottenham, på White Hart Lane. Den dagen endte det 1-1, og han hadde bra kontroll på Kane. I dag møtes de igjen.

– Det var hele forsvaret som forsvarte seg bra mot Kane. Du kan vanligvis ikke ha kontroll på en spiller som han i 90 minutter, men jeg har 10 spillere på siden av meg, så de vil hjelpe med å gjøre alt for å holde hele laget deres unna mål, sa Matip til Liverpoolfc.com.

– Det vil bli en tøff og vanskelig situasjon, men vi ser frem til den, sier kameruneren.

Harry Kane har scoret seks mål på åtte ligakamper denne sesongen. Samtlige scoringer har kommet på bortebane - men han har scoret mål på Wembley både for England og Tottenham, i Champions League og pre-season.

Selvtillit fra Maribor

Etter å ha slitt med å få uttelling på sjansene, ble det fullklaff mot Maribor på tirsdag da Jürgen Klopps menn scoret sju ganger. Samtidig holdt laget nullen.

– Det er veldig viktig å holde nullen for å vinne kamper, men det viktigste er å vinne. Om du slepper inn og fortsatt vinner, er jeg fornøyd - men som forsvarsspiller vil jeg foretrekke at vi holder nullen.

– Jeg tror Maribor-kampen vil gi oss mer selvtillit, men vi tvilte ikke på kvalitetene våre før den kampen heller. Jeg tror det kan være starten på noe spesielt, og nå må vi jobbe hardt for å få det til å skje, sier midtstopperen videre.

Klokken 17.00 entrer lagene Wembley.

– Tottenham er et lag av topp kvalitet, som er veldig bra defensivt, offensivt - overalt. Det vil bli en tøff og vanskelig kamp, men vi skal ikke gjemme oss. Vi skal gjøre vårt beste for å vinne der. Vi gleder oss til kampen, og tror at vi kan få med oss noe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]