– Et stort steg frem

Manageren er fornøyd med innhoppet til Alex Oxlade-Chamberlain mot Manchester United.

16. okt 2017 kl 22.50 Marius Rabben

24-åringen kom inn for Mohamed Salah etter 78 minutter og rakk å vise seg frem med noen fine detaljer og gode innlegg. Et klart tegn på utvikling, mener Jürgen Klopp.

– Det var veldig bra. Jeg likte det, fortalte sjefen til Liverpoolfc.com under flyturen til Slovenia.

– Ting er mer intenst for en ny spiller

Innhoppet var Oxlade-Chamberlains femte i Premier League etter overgangen fra Arsenal. I tillegg spilte han hele kampen da Liverpool røk ut av ligacupen i Leicester forrige måned.

Klopp forklarer at det er naturlig at en spiller som kom til klubben så sent i overgangsvinduet trenger tid.

– Ox er en stor signering for oss, en engelsk landslagsspiller og ting som det, men å komme inn og ikke spille regelmessig ... Jeg forstår alle de tingene, men alle trenger tid, selv Ox. Dette går bra, sier Klopp.

– Med en annerledes spillestil er alt det nye mer intenst for en ny spiller. Man er sliten i perioder hvor man ikke skal være sliten, men alt handler om å tilpasse seg alt mulig. Vi har ikke hatt nok tid på trening, for siden han har kommet hit, har det allerede vært to landslagsopphold, men sånn er det.

– Da han kom innpå (mot Manchester United), mener jeg det er åpenbart at det var et stort steg, og jeg er veldig glad for det.

– Veldig godt tegn

I et intervju med Liverpool Echo snakker manageren mer detaljert.

– Han er blitt forstyrret i starten sin her. Det har vært okay, men ikke så bra som vi vet han kan. Så på lørdag, bang! Han kom innpå, brukte hurtigheten sin, var skikkelig «spot on». Det var et veldig godt tegn. Jeg elsket det! Jeg var fornøyd med prestasjonen hans.

Hittil i helrødt har Oxlade-Chamberlain spilt på høyresiden, men Klopp har ikke lagt skjul på at sommerkjøpet er anvendelig og kan brukes sentralt. Men først må han trene nok til å passe ordentlig inn.

– Stilen er åpenbart annerledes enn i Arsenal, og rollen er en annen enn den vingback-rollen han spilte i sine siste kamper for Arsenal. Så spiller han for England, og de returnerer ikke forvirret fra landslagene, men med forskjellige planer. Det er ikke så enkelt.

– Jeg vil si at det ikke har vært konsistens frem til nå. Vi lar ham løpe mye, lar ham gjøre det han er naturlig flink til, og det kommer til å ta tid, men alt går bra. Han er åpenbart kraftfull, og det er det vi trenger.

Brukes på kanten – inntil videre

– For øyeblikket er hans beste posisjon mer på vingen enn som nummer åtte. Uten trening gir det ingen mening å skulle spille sentralt.

Klopp forklarer at det ikke bare var de offensive bidragene til Oxlade-Chamberlain som var positivt mot Manchester United.

– Jeg likte også måten han reagerte på etter vi mistet ballen. For øyeblikket trener han kun på vingen, så det er klart. Det kan aldri være uten trening at han først spiller som en nummer åtte. Det ville ikke vært bra for ham eller oss. Nå er det fornuftig å bruke ham i de mer offensive posisjonene. Men det er ikke noe som vil være låst de neste fem årene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]