PRESSEKONFERANSE  James Milner var spilleren som møtte pressen foran Champions League-oppgjøret mot Maribor på Anfield.

Fikk høre akkurat det han ønsket å høre

James Milner er glad for at Jürgen Klopp først og fremst betrakter ham som midtbanespiller.

I en samtale med Jürgen Klopp i sommer fikk James Milner høre de ordene han hadde håpet at manageren skulle si.

– I begynnelsen av sesongen tok manageren meg tilside og sa at han betraktet meg mer som midtbanespiller igjen nå, og det var jeg henrykt over, uttalte Liverpools visekaptein under dagens pressekonferanse.

– Jeg fikk ikke spille så mye i tiden etter dette, men det er opp til meg å spille meg inn på laget. Manageren er den som tar ut laget, og han må ta vanskelige avgjørelser hver gang han gjør dette, for vi har en talentfull gruppe spillere, og konkurransen om plassene er sterk, slår Liverpools nummer 7 fast.

– Som spiller ønsker jeg meg bare en sjanse til å vise meg frem. Opp gjennom årene har jeg forhåpentligvis gjort nok til å få en sjanse, og nå har jeg fått spille noen kamper. Jeg ønsker bare å fortsette å forbedre meg, og bidra for laget.

Tre kamper på rad

Milner har nå startet de tre siste kampene, mot Maribor, Tottenham og Huddersfield. Nå står en ny kamp mot Maribor for døren.

– Jeg er glad for å være tilbake på midtbanen. Jeg ble bedt om å gjøre en jobb som venstreback forrige sesong, og gjorde det etter beste evne. Jeg sa den gangen at jeg ikke liker å spille der, og det gjorde jeg heller ikke, men laget kommer alltid først, og du gjør det du blir bedt om å gjøre.

– Men jeg trives definitivt bedre nå som jeg får spille på midtbanen igjen denne sesongen. Jeg ønsker bare å komme meg ut på banen og bidra så mye jeg kan for laget.

Ønsker å bidra

Milner innrømmer imidlertid at det har tatt tid å omstille seg til sin gamle rolle.

– Jeg har spilt på midtbanen på trening, men ingenting er som å spille der i kamp. Så det tar litt tid før jeg er 100% komfortabel med rollen igjen, slik at det føles helt normalt. Men jeg liker å være tilbake i rollen, og ønsker bare å bidra. Forhåpentligvis klarer jeg å være såpass mobil at jeg kan bidra i begge ender av banen.

Før de tre kampene på rappen nå hadde Milner bare to kamper fra start for Liverpool denne sesongen.

– Alle spillere ønsker å spille fotball, og det ønsker jeg også. Manageren tar ut laget, og dersom du ikke er inne må du forsøke å tvinge deg inn igjen og så ta vare på sjansen når du får den. Jeg har spilt de tre siste kampene, og forhåpentligvis har jeg gjort nok til å ha kapret en plass på laget.

– Vi har mange kamper foran oss, og vi har en talentfull gruppe spillere. Det kommer til å bli rotasjon. Det vil komme sjanser. Det vil bli skader, suspensjoner, og slike ting. Som individuell spiller ønsker du å prestere så godt som mulig. Du ønsker å få sjansen til å prestere, men det er opp til manageren å ta ut laget.

Del

James Milner

23.12.2017 10:42

– Milner har helt rett

Jürgen Klopp er helt enig med James Milner i at Liverpool må være kjedeligere og opptre mer disiplinert når de har tatt en solid ledelse, men synes ikke det var problemet mot Arsenal.

22.12.2017 23:11

– Vi må spille kjedeligere i den posisjonen

James Milner tok et ærlig oppgjør med Liverpools mangel på kynisme på stillingen 2-0.

02.12.2017 09:45

Motsatt av i fjor

Forrige sesong var Liverpool sterke mot de sterke, og svake mot de svake. Denne sesongen er det omvendt.

Siste Til vår nyhetsoversikt
17.02.2018 kl 21:37

Har ingen planer om å gi seg på 30

Mohamed Salah stortrives, og sikter høyt.

+
17.02.2018 kl 18:53

Ungt U23-lag gikk på sitt tredje strake tap

Nå kan Premier League 2-tittelen ryke.

+
17.02.2018 kl 18:27

– Vi gjør det som en Champions League-trekning

Spillerne er nervøse før romtrekningen når de er på tur med Jürgen Klopp.

+
17.02.2018 kl 17:39

Ingen ligakamper kolliderer lenger med cupen

Nå er det kun TV-selskapene og været som kan flytte Liverpools kamper denne sesongen.

+