Første ligamøte på 45 år

Huddersfield er motstanderen Liverpool har fått sitt største tap mot i den øverste divisjonen.

25. okt 2017 kl 21.18 Arild Skjæveland

Sist Liverpool møtte Huddersfield i en kamp som ikke var treningskamp, var i FA cupens tredje runde i desember 1999. Den gang vant Liverpool 2-0 på bortebane, i en kamp der Titi Camara og Dominic Matteo scoret målene.

For å finne forrige ligamøte, må vi helt tilbake til 1972. Det var sist Huddersfield var oppe, og endte på sisteplass. Liverpool vant 2-0 på Anfield, og 1-0 på Leeds Road den sesongen - da Bill Shankly var manager.

Shanks med fortid i klubben

Bill Shankly har en fortid i Huddersfield. Han kom til klubben som reservelagstrener, men overtok førstelaget etter at klubben rykket ned til andredivisjon i 1956.

Etter kun én måned i klubben ga han en 16 år gammel Denis Law debuten.

Han rykket aldri opp med «the Terriers», og endte på 12. 9. og 14. plass på sine år der. Shanks ble etterhvert frustrert over styret i klubben, som ønsket å selge de beste spillerne uten å la ham erstatte dem. I desember 1959 takket han ja til et tilbud fra Liverpool.

Største tap og negativ statistikk

Liverpool har møtt Huddersfield 73 ganger i alle turneringer. Det er et lag Liverpool har negativ statistikk mot historisk - og de er det ikke mange av.

LFC har vunnet 26 kamper, spilt uavgjort i 17, og tapt 30. Det har blitt 116 mål for, og 119 mot.

Klubbens aller største tap i historien kom i andredivisjon, da Birmingham vant 9-1 på St. Andrews i 1954. Det største tapet i toppdivisjonen, kommer mot nettopp Huddersfield. Et Liverpool ledet av George Patterson tapte hele 8-0 på Leeds Road i november 1934. Her kan du lese Liverpool Echos kamprapport fra det møtet.

Den største seieren til de røde kom i 1949, med 4-0 på bortebane i en kamp der Billy Liddell scoret ett av målene.

Kampen mellom Liverpool og Huddersfield spilles på Anfield lørdag kl. 16.00. Den sendes direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]