– Jeg kan ikke skylde på eierne

Jürgen Klopp avfeier alle påstandene om at han ikke fikk tilstrekkelig støtte på overgangsmarkedet i sommer.

28. okt 2017 kl 00.11 Arild Skjæveland

– Jeg er 100 prosent ansvarlig for dette, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Liverpool-manageren vil ikke gå med på påstandene om at han ikke har fått tilstrekkelig støtte økonomisk av eierne. Manageren og eierne har vært under kraftig kritkk for å ikke ha forsterket midtstopperplassen i sommer.

– Jeg vet at jeg er ansvarlig, og jeg kan ikke skylde på eierne. Selv om jeg skulle ønske å legge skylden på dem, så kan jeg ikke legge skylden på verken dem eller spillerne - nei, sier manageren.

– Jeg tror ikke at jeg er problemet heller. Det handler om samarbeid. Vi må gjøre ting bedre.

Tror ikke laget er så langt unna

– Jeg har fått så mange meldinger denne uken fra folk som sier «ikke hør på ekspertene». Jeg aner ikke hva ekspertene sa, men jeg kan se det for meg. Folk tenker kanskje at jeg ikke lenger er rett mann og slike ting. I klubben er det ingen som tenker slik. Ikke eierne, og ikke meg. Vi ønsker å gjøre ting på riktig måte, sier tyskeren videre.

Han tror ikke et managerbytte ville rette opp de problemene klubben har.

– Vi kan prøve igjen slik vi gjorde for to år siden og hente inn en ny manager, men problemene er fortsatt de samme. Andre lag er åpenbart veldig bra, og du kan ikke umiddelbart bli bedre enn dem. Men vi er på deres nivå når vi spiller mot dem vanligvis.

– Tottenham var første gang det ikke fungerte. Vi vet alle at selv om resultatet mot City var dritt, så var vi på deres nivå. Nå snakker vi igjen om forsvarsspill, spillere og feilene vi gjorde i sommer. Det gir ikke mening, mener Klopp.

– Hvordan kan vi tenke slik? Vi må se fremover, mot fremtiden. Vi kan ikke snakke om de samme tingene som andre gjør. At den og den ikke er god nok. De er gode nok. Ansvaret mitt er å gi de all informasjonen de trenger for å levere, og jeg føler et ansvar for det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]