Spillerbørs:Full kontroll etter ledermålet

Alt handlet om det offensive for de røde, som lenge stanget frustrert mot Huddersfield-veggen på Anfield.

28. okt 2017 kl 18.52 Marius Rabben

Simon Mignolet 6

Svært rolig dag på jobben for belgieren, med ingen skudd på mål fra Huddersfield. Stresser nok en del supportere ved å flere ganger holde lenge på ballen med en motspiller i press, men hadde tilsynelatende kontroll og kom fra det med clean sheet.

Joe Gomez 7

En interessant rolle for Gomez som starter på høyreback, men i praksis spiller som en av tre i backlinja. Imponerende rolig med ballen, bunnsolid fysisk og viser seg stadig mer moden.

Joël Matip 6

Vanligvis handler det som forsvar for Matip, men i dag var det lite å gjøre bortsett fra å lete etter alternativer fremover med ballen i beina. Steg frem og markerte seg på noen cornere, men hadde ikke stilt inn siktet med pannebrasken.

Ragnar Klavan 6

Kastet innpå for en skadet Lovren rett før avspark, og virket merkverdig klønete ved noen anledninger i starten. Vokste seg inn i kampen i takt med klokka, hadde grei kontroll på Huddersfields få angrep og gjorde ikke mange feil med ballen.

Alberto Moreno 6

En kamp på det jevne av den offensive backen. Ble felt flere ganger uten å få frispark da gjestene lå dypt, var som vanlig med frem på venstresiden, men hadde noen dårlige avleveringer. Viste frem toppfarten sin da han avverget et par kontringer.

Jordan Henderson 6

Løper sedvanlig mye, takler og dirigerer, men det gikk nok litt sakte med Henderson i dag. Ofte langt nede og hentet ballen, uten å finne særlig gode løsninger fremover. Kunne truffet bedre enn utsiden av stolpen på returen etter Salahs straffemiss.

Georginio Wijnaldum 7

Nederlenderen fikk en albue i tinningen etter ti minutter, men holdt det gående og spilte en godkjent kamp. Riktignok var det blandet drops før ledermålet, men Wijnaldum var aktiv og mye involvert, og 3-0-scoringen var svært lekker.

James Milner 6

Løper mye, involvert i mange dueller og står på – det er en typisk hardtarbeidende Milner som kjemper på midten, selv om det manglet litt på kvaliteten spesielt før pause. Hjørnesparkene var imidlertid ofte veldig godt slått, blant annet da han noterte seg for assist på 2–0.

Mohamed Salah 6

Salah fikk ikke til mye i starten, men var den som etter hvert tok initiativ på høyresiden og truet det kompakte bortelaget. Brant en stor sjanse etter 27 minutter med et svakt skudd på keeper, og straffesparket rett før pause var skuffende. Traff stolpen på 2–0, før han fikk en assist til Wijnaldum. Tatt av på tampen.

Roberto Firmino 7 LB

Hadde nokså vanskelige arbeidsforhold mot den tjukke muren av Huddersfield-spillere før ledermålet, og var ikke spesielt synlig i perioder, selv om han vartet opp med noen fine touch og finter. Fikk straffespark da han ble holdt like før pause. Glimrende forarbeid da en god Huddersfield-takling hindret assist til Sturridge, før Firmino selv doblet ledelsen på påfølgende hjørnespark. Byttet ut for Oxlade-Chamberlain. Firmino får bestemannsprisen.

Daniel Sturridge 7

Kom til lagets første sjanse etter 16 minutter, men var lite involvert og fikk ikke til mye da Huddersfield lå som dypest før pause. Sturridge tok imidlertid vare på gavepakken han fikk tidlig i 2. omgang, og viste klasse alene med keeper. Bare en god takling unna å sette nummer to. Ut for Can.

Alex Oxlade-Chamberlain –

Kom inn i det 66. minutt. Først på venstresiden, så ivrig på høyresiden etter Salah ble tatt av. Slo noen brukbare innlegg og var en del involvert i angrepsspillet.

Emre Can –

Fikk de siste snaut tjue minuttene. Involvert i angrepet på 3–0, og hadde komfortabel kontroll på midten.

Dominic Solanke –

Inn for Salah etter 80 minutter. Nølte litt for mye da han fikk en god mulighet i boksen, og skjøt rett på keeper fra distanse kort tid senere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]