Har tatt med skadet Mané i landslagstroppen

Landslagssjefen i Senegal tror at Sadio Mané kan spille VM-kvalifisering for sitt land i november.

18. okt 2017 kl 15.31 Einar Kvande

Sadio Mané ble skadet under spill for Senegal i VM-kvalifiseringskampen mot Kapp Verde den 7. oktober, og tre dager senere meldte Liverpool at Mané vil være satt ut av spill i inntil seks uker.

Likevel har landslagssjef Aliou Cisse inkludert Liverpool-spilleren i Senegals tropp til VM-kvalifiseringskampene i november, der Senegal møter Sør-Afrika både på hjemme- og bortebane, henholdsvis 10. og 14. november.

– Jeg er ikke i tvil om at han vil være tilgjengelig for oss til de to kampene mot Sør-Afrika, og at han vil være 100% skadefri innen den tid, siteres Cisse av BBC Sport.

– Frem til nå har han kun drevet med individuell trening. Han kan løpe i rette linjer. Men fra neste uke kommer han til å trene hardere, og begynne å jobbe med ball igjen, legger den tidligere Birmingham-spilleren til.

Senegal trenger to poeng fra sine gjenstående kvalifiseringskamper for å være sikret deltakelse i VM i Russland til sommeren.

De tapte opprinnelig 2-1 for Sør-Afrika i fjor, men FIFA har bestemt at kampen må spilles på nytt fordi den ghanesiske dommeren Josepth Lamptey skal ha latt seg manipulere. Den nye kampen spilles altså i Sør-Afrika den 10. november, mens det omvendte oppgjøret spilles i den senegalesiske hovedstaden, Dakar, fire dager senere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]