– Ikke noe landemerke for akademiet

Liverpool akademiets direktør synes ikke prestasjonene til Rhian Brewster eller Ben Woodburn er noe å feire ennå.

28. okt 2017 kl 13.12 Arve Vassbotten

Akademi-direktør Alex Inglethorpe feirer ikke, selv om det har vært en god uke for spillerne på akademiet.

Rhian Brewsters to hattrick i kvartfinalen og semifinalen i U17-VM for England, og at Ben Woodburn har signert en ny langtidskontrakt med klubben.

Kunne pakket sammen

– Dette er ikke noe landemerkeuke. Langt ifra. Et landemerke for akademiet ville være hvis vi vinner Champions League-finalen og Rhian scorer vinnermålet med assist fra Ben, og at Trent klarerer på linja i siste minutt. Det er et landemerke. Da kan vi alle ta en dag fri og jeg vil kjøpe kaker, sier Inglethorpe til The Times.

Lørdag klokka 16.20 spiller Brewster VM-finale for England mot Spania.

– Rhian har vist alle at han er i stand til å spille i U17-VM, men det er ikke mer enn det. Ben har signert kontrakt, det er bra. Men det kan ikke være definerende øyeblikk i karrieren deres. Da kunne vi like godt pakket sammen, slått av lyset og gått hjem.

Stor variasjon i mål

Men selv om Inglethorpe er opptatt av at spillerne skal prestere på seniornivå før det feires for mye, er han klar på framskrittene Brewster har gjort.

– Jeg var definitivt ikke overrasket. Han er helt klart en spiller som har øye for mål, og som kan score på store arenaer. Han har også en veldig smittende personlighet som er bra å være rundt. Han er en veldig bra person, og er du i hans selskap vil du le.

– Rhians styrker er at han er atletisk, han kan score med venstrefoten, høyrefoten og hodet. Han er i stand til å score på frispark, men kan også score fra 5-meteren. Han har en variasjon av mål, og han har mer på lager. Men han er langt fra å bli en mann. Fysisk må han utvikle mer styrke, kraft og fart.

– Jeg håper virkelig ikke dette blir høydepunktet i hans karriere. Hvis dette blir det beste han får, har han ikke oppnådd potensialet sitt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]