Ingen i fare for suspensjoner for gule kort i Champions League

Emre Can har fått to gule kort i Champions League, men er likevel ikke i fare for å bli suspendert ved neste gule.

17. okt 2017 kl 11.12 Einar Kvande

Tommelfinger-regelen i Champions League er at spillere må sone suspensjon etter tre gule kort i tre forskjellige kamper, og deretter etter hvert oddetall, altså etter fem gule, sju gule, ni gule etc.

Spillere drar imidlertid ikke med seg gule kort for playoff-kampene inn i gruppespillet. Etter playoff strykes alle gule kort fra kvalifiseringsrundene.

Det er dette som gjør at Emre Can ikke er i faresonen, selv om han i Liverpool.no sin sesongstatistikk står oppført med to gule kort i Champions League. Ett av de gule kortene kom nemlig i bortekampen mot Hoffenheim i playoff-runden.

Fire av kortene kom i playoff-kampene

Fire av de ni gule kortene som Liverpool-spillerne har pådratt seg i årets Champions League kom i de to playoff-kampene mot Hoffenheim, og er ergo nå strøket fra UEFA sine lister.

Trent Alexander-Arnold fikk gult i tillegg til Can i den første kampen mot Hoffenheim, hvor Liverpool vant 2-1 på bortebane. I hjemmekampen, som Liverpool vant 4-2 på Anfield, fikk Jordan Henderson og Sadio Mané gult kort. Ingen av disse fire kortene teller med lenger i forhold til suspensjoner senere i turneringen.

I hjemmekampen mot Sevilla fikk Joe Gomez to gule kort, og måtte dermed stå over neste kamp, mot Spartak Moskva, som en følge av at han ble utvist. I forhold til senere suspensjoner for gule kort i turneringen teller heller ikke disse to gule kortene da med, da Gomez har sonet ferdig for disse.

Alberto Moreno fikk gult kort i samme kamp, mens Roberto Firmino og Emre Can fikk gule kort i bortekampen mot Spartak Moskva, så per dags dato er det kun disse tre gule kortene som er «aktive» i statistikken til UEFA i forhold til eventuelle fremtidige suspensjoner i turneringen.

Etter kvartfinalene i Champions League strykes for øvrig alle gule kort igjen, så ingen gule kort blir dratt med inn i semifinalene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]