Derby–Liverpool 2–0:Sesongens første U23-tap

Seiersrekken stoppet på seks kamper for Liverpool, som gikk målløse av banen på St. George's Park.

16. okt 2017 kl 20.17 Marius Rabben

De røde leder fortsatt sin avdeling i Premier League 2, to poeng foran Everton, men hadde en frustrerende kveld på det engelske landslagets treningsanlegg i vindfulle Staffordshire.

Neil Critchleys mannskap – uten spillere som Marko Grujic, som er med førstelaget i Maribor, og Ben Woodburn med U19-laget – tok tidlig grep om kampen og styrte spillet med vinden i ryggen før pause, men sviktet med avslutningene og gikk til pause med 0–0.

Ings bommet

I andre omgang var Derby County langt bedre med, men Danny Ings, som spilte hele kampen, burde gitt Liverpool ledelsen før minuttet var gått. Etter forarbeid av Harry Wilson rykket Ings seg fri i boksen, men skjøt over fra kloss hold.

Få minutter senere kunne isteden hjemmelaget juble da Charles Vernam ble spilt fri og overlistet keeper Caoimhin Kelleher. I forkant av angrepet følte gjestene seg snytt for frispark.

Situasjonen var ikke helt ulik da de hvitkledde doblet ledelsen etter 66 minutter. Cameron Brannagan ble sparket ned på midten, men fikk ikke medhold av dommeren. Derby gikk rett i angrep mot et Liverpool i ubalanse, og Alex Babos satte inn 2–0 med venstrefoten fra venstre hjørne av boksen.

Liverpool fikk satt inn en brukbar sluttspurt, men kom ikke like ofte til sjanser som tidligere i oppgjøret mot et rutinert Derby-forsvar.

Mot slutten handlet alt om de røde, selv om vertene sto imot og slapp til få klare muligheter. Ings bommet da han fikk en sjanse med hodet, mens Wilson oppsummerte Liverpools kveld da han skjøt i tverrliggeren på overtid.

Alt i alt var dette en kamp som Liverpool kunne, og kanskje burde, fått noe fra, men laget hadde ikke marginene på sin side.

Liverpool U23:Kelleher; Whelan, Jones, Masterson, Flanagan (Juanma 61); Virtue, Brannagan, Ejaria; Wilson, Ings, Dhanda. Benk:Firth, Parker, Sharif.

Derby County U23: Mitchell; Stabana, Pearce, Shackell, Lowe (Macdonald 46); Hanson (Bateman 61), Guy; Thomas, Vernam (Jakobsen 72), Babos; Walker. Benk: Barnes, Wassall.

2. omgang

Slutt!

90. min: Wilson skyter fra 20 meter og treffer oversiden av tverrliggeren. Dette er ikke Liverpools kveld.

90. min: De røde presser på for et trøstemål.

90. min: Fire minutter legges til. Liverpool holder på ballen en periode, før Juanma står i offside når Ings forsøker å flikke ham igjennom.

88. min: Nytt godt innlegg av Virtue, denne gangen høyt mot Ings, men spissens heading går et par meter til side for mål.

84. min: Virtue slår et smart, lavt innlegg mellom keeper og forsvar. Ingen får imidlertid foten på ballen, som går på tvers av boksen og ut.

81. min: Glimrende skuddforsøk av Brannagan fra 16 meter, noe skrått til venstre, etter en kort corner. Ballen har god retning, men Derby-keeper Mitchell varter opp med en flott redning.

79. min: Wilson legges i bakken så vidt inne på Derbys halvdel, og det oppstår noe krangling mellom flere spillere som dommeren som løse opp. Derby får, til Wilsons store forundring, frispark.

73. min: Vinden har roet seg, men Liverpool sliter med å etablere spill mot et Derby-lag som er mye bedre etter sidebyttet.

66. min: 2–0 til Derby. Igjen roper Liverpool på noe som likner et klart frispark for Brannagan på midten, men dommeren vinker spillet videre. Derby angriper hurtig, og Babos spilles fint frem på venstresiden. Med venstre setter han ballen i motsatt hjørne og dobler ledelsen.

61. min: Liverpool bytter ut Flanagan, og setter inn Juanma. Whelan flyttes fra venstre- til høyreback. Juanma inn på venstresiden.

54. min: De røde holder tålmodig på ballen like utenfor boksen til vertene, uten å komme til avslutning før en feil ender med Derby-innkast.

50. min: 1–0 til Derby. Wilson roper på frispark uten å bli hørt, og Derby går rett i angrep med et Liverpool-lag i ubalanse. Vernam spilles fri og kommer helt alene med Kelleher. Uten problemer setter han ballen behersket ned til venstre.

49. min: Ballen faller ned i femmeteren foran Kelleher etter en Derby-corner, men Whelan får pisket den unna og avverger sjanse imot.

46. min: Umiddelbart en stor sjanse for gjestene. Wilson stormer fremover med ballen og slipper den flott til Ings i boksen. Han drar seg forbi noen forsvarere og skyter over fra nokså kloss hold.

46. min: Etter en noe utvidet pause setter Liverpool i gang 2. omgang.

Pause

De sterke vindkastene har preget den målløse omgangen på St. George's Park. En jevn åpning er blitt fulgt opp med dominant Liverpool-spill, selv om avslutningene ikke har imponert mange. De røde har hatt vinden i ryggen og styrt det meste så langt, men både innlegg og skudd har ofte endt med at ballen har blåst over dødlinja. Derbys største sjanse kom etter 17 minutter, da Kelleher viste seg frem med en god redning.

1. omgang

Pause!

45. min: Nytt frispark for Liverpool i god posisjon. Denne gangen legger Ings ned ballen og skyter selv, etter å ha blitt felt. Forsøket er mye bedre, men går like utenfor krysset.

41. min: Wilson tar frisparket, men skyter langt over.

40. min: Derby-spiller Lowe får gult kort for en takling på Wilson. Liverpool-frispark på 25 meter.

38. min: Alt har handlet om Liverpool de ti siste minuttene. Nå forsøker Ejaria seg på halvspretten fra 20 meter, men skuddet går et par meter utenfor.

36. min: Ings prøver å avslutte et bra Liverpool-angrep med venstrefoten, men skyter et stykke over. Vinden hjelper nok ikke til, men Ings er tydelig oppgitt over egen prestasjon.

31. min: Liverpool har kraftig vind i ryggen, og ballen blåser nærmest tilbake når hjemmelaget skal skyte ut.

28. min: De røde spiller seg flott fremover fra forsvaret. Wilson mottar etter hvert ballen ute til høyre, skjærer inn og sikter på krysset. Skuddet går høyt over mål.

24. min: Wilson felles i boksen og roper på straffe. Dommer velger å gi Derby femmeter – til røde protester.

22. min: Liverpool har ballen mest i vindkastene, uten å foreløpig skape all verden.

17. min: Flott angrep av hjemmelaget, men avslutningen fra høyresiden i boksen reddes flott av Kelleher.

10. min: Godt pressarbeid av Ings, som løper mot keeper og hindrer ham i å skyte ut. Men Derby-målvakten er heldig som får ballen rett i fanget igjen.

5. min: Rolig start på oppgjøret, uten store sjanser.

1. min: Avspark under flomlysene på St. George's Park.

Liverpool U23 har vunnet samtlige seks ligakamper hittil denne sesongen, og forsøker å holde statistikken ved like borte mot Derby County, som står med to seire og fire tap. Kampstart var kl. 20.00 norsk tid, og LFCTV GO sender oppgjøret direkte.