Keita har sett rødt tre ganger på sju kamper

Naby Keita har sett mye rødt den siste tiden, men imponerer når han er på banen.

26. okt 2017 kl 21.56 Arild Skjæveland

Forrige sesong fikk Naby Keita sju gule kort, men fikk aldri det røde. Denne sesongen er historien en helt annen for mannen som blir Liverpool-spiller 1. juli neste år.

22-åringen har allerede blitt utvist tre ganger - på sine sju siste kamper.

Tre røde

Naby Keita har fått gult kort mot Schalke 04, Hamburg, Besiktas og Borussia Dortmund. I de to siste kampene ble han byttet ut etter 59 og 45 minutter på grunn av tidlige gule.

I tillegg har han blitt utvist hele tre ganger. Det første røde kortet kom for et høyt spark helt i slutten av kampen mot Borussia Mönchengladbach 16. september. Ikke ulikt det samme Sadio Mané fikk rødt kort for mot Manchester City.

Tre uker senere var det landslagspause, og Keita scoret kampens første mål mot Tunisia. På overtid fikk han direkte rødt kort for et slag, i en kamp Guinea tapte 4-1.

Onsdag kveld så han rødt igjen - denne gang etter to gule kort i cupkampen mot Bayern München. Keita holdt igjen Robert Lewandowski på en kontring, og måtte gå av. Leipzig tapte til slutt oppgjøret på straffer.

Ingen stygg spiller

Ulli Kroemer dekker RB Leipzig for Mitteldeutsche Zeitung. Han mener Naby Keita ikke er noen stygg spiller.

– Han trengte tid til å tilpasse seg Bundesliga, og ble mye mer aggressiv. Han laget mye frispark, men ble også tatt mye, sier han ESPN.

– Han så ikke fornøyd ut i sommer. Overgangen hans ble blokkert av RB, og spesielt på trening virket han frustrert. Men det har lagt seg. Han må fortsatt lære å ta de riktige avgjørelsene når han allerede har gult kort, sier han videre.

– Han er en strålende spiller, men blir ofte tatt, og følelsene tar overhånd. Av og til vil han for mye, og må moderere seg.

Lagkamerat Yussuf Poulsen tror at midtbanespilleren nå har fått et ufortjent dårlig rykte hos dommerne.

– Dommerne tror at han er en veldig tøff spiller, men det er han ikke. Dommerne ser annerledes på han nå etter de røde kortene, og han har fått et rykte nå. Det er lite han kan gjøre med det, men kanskje vi som lag kan hjelpe ham, for han må tåle mye, sier Poulsen ifølge ESPN.

God start også denne sesongen

Men når Keita er på banen, gjør han sakene sine bra.

RB Leipzig ligger på tredjeplass, ett poeng bak Borussia Dortmund og Bayern München i Bundesliga. På Kickers spillerbørs ligger han på en 17. plassså langt i sesongen.

Den tyske spillerbørsen går fra 1 til 6, der 1 er best. Keita har så langt scoret 2,75. Bestemann i ligaen så langt er til sammenligning hans lagkamerat Jean-Kevin Augustin, med 2.40.

På WhoScored sin oversikt, ligger den fremtidige Liverpool-mannen på en femteplass hittil i sesongen. Artuo Vidal, Salif Sané, Nuri Sahin og Marcel Sabitzer er de fire spillerne med bedre tall.

Eivind B. Sundet har i en årrekke kommentert tysk fotball - men denne sesongen er det ingen som har kjøpt rettighetene.

– Jeg har sett Leipzig litt denne sesongen. Keita var bra i kampen mot Schalke spesielt. Da spilte han mot Leon Goretzka, og var bedre enn ham, sier Sundet, og sikter til kampen i august der Leipzig tapte 2-0. Siden det har ikke laget mer enn ett tap i ligaen - mot Augsburg i en kamp Keita var suspendert.

– Keita var god også mot Bayern i går, og var litt uheldig med den utvisningen. Det var en litt artig situasjon, da Keita måtte redde sportssjef Ralf Rangnick fra Mats Hummels i pausen. Han viste bra blikk for spillet da!, sier Sundet.

Det som skjedde var at Rangnick oppsøkte dommeren for å vise ham en straffesituasjon på telefonen sin. Den tyske landslagsstopperen var alt annet enn fornøyd, og Keita grep inn. Situasjonen kan du se her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]