Klopp forklarer startoppstillingen

Liverpool-manageren gjør to endringer på laget i forhold til mannskapet som startet mot Newcastle.

14. okt 2017 kl 13.02 Einar Kvande

Den ene endringen er tvunget på Klopp på grunn av skaden til Sadio Mané. Emre Can kommer inn på midtbanen og Philippe Coutinho skyves opp på Manés plass. På topp tar Roberto Firmino plassen til Daniel Sturridge. Sistnevnte henvises til benken.

– Det virket fornuftig å stille med et sterkt lag, og til slutt ble dette valget. Jeg er fornøyd, kommenterer Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi visste at Sadio ikke ville være tilgjengelig, og det er ikke gode nyheter, men alle de andre spillerne kom helskinnet tilbake fra landskampene, de føler seg i god form og ser frem til kampen. Så uttaket var ikke så vanskelig, legger tyskeren til.

– Jeg må likevel innrømme at det var et par avgjørelser der det var jevnt mellom alternativene, for mange spillere var i god form før landskampavbrekket. Men jeg har tatt en avgjørelse for dagens kamp, og jeg håper det fungerer.

Flere alternativer

Klopp fikk spørsmål om det var naturlig å skyve Coutinho lenger frem på banen og sette inn Can på grunn av Manés skade.

– Ja. Selvsagt har du flere alternativer. Vi kunne satt Roberto på venstrekanten, og vi kunne satt Ox i den posisjonen.

– Men Ox trenger litt mer tid til å bli vant til oss. Han har hele tiden blitt avbrutt av landskampavbrekk. Hver gang han ser ut til å ta neste steg kommer det et slikt avbrekk.

– Det laget jeg har tatt ut er vant til hverandre, og de vet hvordan de andre opptrer. Så det virket fornuftig å ta ut dette laget mot United. Vi eksperimenterer ikke mye, for United er et lag som spiller behersket.

– De er trygge på hva de gjør. Noen ganger ligger de litt dypere, noen ganger litt høyere. De trenger ikke balllen 80% av tiden for å føle at de dominerer, så mot dem trenger du en formasjon der alle kjenner hverandre og spillere som vet hva medspillerne gjør i hver enkelt situasjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]