«Klopps posisjon er like sikker som den alltid har vært»

Liverpool har 15 kamper fra nå og til vinduet åpner i januar, som kan bli svært avgjørende for sesongen.

28. okt 2017 kl 09.59 Arve Vassbotten

Før lørdagens kamp mot Huddersfield, har Liverpool Echos journalist James Pearce sett tilbake på de siste månedene under Jürgen Klopp.

Pearce mener det ville vært enkelt for Klopp å legge skylden på Liverpools manglende resultater på at de ikke kan konkurrere med resurssterke klubber som Manchester City, Manchester United eller Chelsea.

Tar alt ansvaret selv

Eller han kunne skyldt på at klubben ikke klarte å lande overgangsmålene i sommer, etter at han personlig hadde overbevist Virgil van Dijk og Naby Keita. Men Klopp står på at han selv er hundre prosent ansvarlig for alt, og vil ikke gi skylden på eierne.

«Klopp har alltid vektlagt at det var han som bestemte seg for å ikke ha noen plan B som midtstopper da van Dijk glapp. Han var også forberedt på å vente 12 måneder på Keita, istedenfor å gå for et dårligere alternativ. Det har utvilsomt vært noen tøffe måneder for den tyske manageren. Liverpool har ikke gått ut av startblokkene etter fjorårets topp fire, som man hadde forventet», skriver Pearce.

Han minner om at det har vært skader på nøkkelpersoner som Sadio Mané, Philippe Coutinho, Adam Lallana og Nathaniel Clyne, som har gjort det vanskeligere.

«Klopp evne til å utvikle talenter var det som overbeviste FSG om å sikre tjenestene hans, men han blir anklaget for å ha for stor tillit til spillere som har underprestert ved en rekke anledninger.»

Storfilm og bilkrasj

«Det er vanskelig å forstå Klopps Liverpool. De kan være en storfilm i den ene enden av banen og en bilkrasj i den andre. Dette er en viktig periode i sesongen, der det er meningsløst å snakke om overganger. Liverpool har 15 kamper fra nå og til vinduet åpner i januar. Topp fire-sjansene og om de kommer til utslagsrunden i Champions League blir avgjort i denne perioden.»

Pearce mener flere spillere også må ta ansvar i garderoben, og at ansvaret ikke skal ligge på Klopp alene. Men han er klar på at det ikke er noen som diskuterer Klopps stilling i Liverpool-systemet.

«Klopps posisjon er like sikker som den alltid har vært. Det er ikke noe press på han. Han er fortsatt FSGs mann og deres tro på det langsiktige prosjektet de startet sammen har ikke endret seg».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]