Lambert legger opp

Den tidligere Liverpool-spilleren legger fotballskoene på hyllen.

2. okt 2017 kl 13.27 Arild Skjæveland

Scouseren Rickie Lambert ble født i Kirkby, og allerede som 10-åring spilte han for Liverpool FC. Han bar trøya til favorittklubben frem til han ble 15, og ble frigitt idet Steven Gerrard og Michael Owen tok stegene opp til førstelaget.

Derfra dro han videre ut på prøvespill hos andre klubber, og Blackburn tok han under vingene. Derfra gikk veien videre til Macclesfield Town, Stockport County, Rochdale og Bristol Rovers, før han ble kjøpt av Southampton for én million pund. Der scoret han i debuten, og endte opp med å bli lagets toppscorer med 36 mål.

Tilbake til Liverpool

Scouseren ble med Southampton på to opprykk, og scoret også i sin aller første Premier League-kamp. Han har scoret i alle Englands fire øverste divisjoner, og fikk i 2014 drømmeovergangen tilbake til Liverpool.

Liverpool-karrieren gikk ikke helt som noen av partene hadde håpet, men han fikk til slutt 36 kamper med Liverbirden på brystet, og scoret tre mål.

Etter Liverpool gikk ferden videre til West Bromwich, og så til Cardiff. For snart et år siden pådro han seg en alvorlig skade. I sommer ble kontrakten terminert, og i dag gjorde han det klart at han legger opp.

«Jeg føler meg heldig som har fått være involvert i denne sporten så lenge som jeg har. Jeg har hatt mine opp- og nedturer i min karriere, men har fått representere klubber som Souhtampton og Liverpool, og å få spille for landet mitt i et VM var langt mer enn jeg hadde drømt om.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]