Dette skriver avisene om Spurs-tapet:«Like holdbare som en våt papirpose»

Jürgen Klopp hadde ingen ting positivt å si om sitt eget lag etter tapet for Tottenham, avisene er også nådeløse i omtalen av Liverpools forsvarsspill.

23. okt 2017 kl 09.54 Arve Vassbotten

Inkompetanse på alle målene

Oliver Kay i The Timesskriver at: «Klopp må ta skylda for Liverpools komedie av feil».

Han mener at selv om tyskeren har fått ny energi inn i laget, har forsvaret blitt dårligere etter at han kom til klubben.

«Lovren så ut som en spiller som kunne gjøre den enkleste situasjonen til en ulykke», skriver han videre.

Men selv om det handlet mye om Lovrens feil søndag, påpeker han at det er det kollektive forsvarsspillet som er det store problemet.

«Det kan være Simon Mignolet eller Loris Karius i mål, Lovren, Joël Matip eller Ragnar Klavan som midtstoppere, eller vilken som helst kombinasjon av uprøvde unge backer, og de ser likevel ut som et lag, som når forsvaret settes under press, er like holdbare som en våt papirpose.»

Lovren så ut som en spiller som kunne gjøre den enkleste situasjonen til en ulykkeOliver Kay - The Times

«Forsvaret, som har vært en svakhet i de siste sju sesongene, er blitt verre. Uansett hvor dårlig statistikken ser ut, er det ikke noe bedre bevis enn å se Liverpools forsvar med sine egne øyne på en ettermiddag som denne.»

«Slik man har blitt vandt med å se fotball de seneste årene, kan det ofte se ut som hvert eneste mål er et resultat av inkompetanse, noe som sjelden er sant, men det var virkelig tilfellet for de fire målene Liverpool slapp inn.»

«Liverpool må bruke store summer for å forbedre forsvaret, men manageren trenger også å demonstrere sin verdi», avslutter Kay.

En hån mot Klopps påstander

James Pearce i Liverpool Echo, drar sammenligning til 6-1-tapet for Stoke i mai 2015 når han omtaler kampen.

«Innen Andre Marrinerer endelig avsluttet smerten for Liverpool, hadde to tredeler av reisende Kop allerede dratt hjemover. De dro fra hovedstaden sinte og skuffet etter en ydmykende ettermiddag på Wembley.»

«Det var ingen unnskyldninger for en forestilling som manglet ryggrad og var så uinspirert».

Han mener Tottenham ikke engang trengte å spille på sitt beste for å oppnå den komfortable seieren.

«Isteden måtte de bare kapitalisere på den jevne strømmen av tabber som ble gjort under den skammeligste defensive forestillingen Liverpool har vartet opp med siden 6-1 mot Stoke i mai 2015», skriver Pearce.

«Det var en forestilling som hånet managerens nylige påstander om at det er laget for store poenget av Liverpools defensive problemer. Dejan Lovren hadde et personlig mareritt, før Klopp gjorde det eneste humane og tok ham ut etter bare en halvtime. Joël Matip, ved hans side, var ikke stort bedre.»

«Simon Mignolet hadde også en kveld å glemme, da Kane to ganger utnyttet hans tabber.»

Det var en forestilling som hånet managerens nylige påstander om at det er laget for store poenget av Liverpools defensive problemer.James Pearce - Liverpool Echo

Pearce drar fram statistikken med 16 baklengs på de ni første kampene, som er det dårligste siden 1964-1965-sesongen. Og også at Liverpool har sluppet inn tre flere mål borte enn Crystal Palace, som er helt nederst på tabellen.

I lys av tar Echo-journalisten for seg Klopps utsagn om at det ikke var andre midtstoppere som ville vært en oppgradering, da Virgil van Dijk ikke kom til Anfield.

«Lagets akilleshæl ble ikke adressert».

«Hvis det er tilfellet må man stille alvorlige spørsmål om alternativene som ble lagt fram for han av sportsdirektør Michal Edwards og klubbens rekruteringsavdeling», skriver Pearce.

«Det handler ikke om system, det handler ikke om at forsvarsspillerne blir eksponert av managerens dristige spillestil, det handler om personale. Realiteten er at Liverpools backlinje mangler både kvalitet og lederskap», mener Pearce, som nå avskriver Liverpools titteljakt.

«Defekt vare»

Forsvaret levnes absolutt ikke noe mer ros av Paul Hayward i The Telegraph.

«Det var Dejan Lovren som tok walk of shame, men Jürgen Klopp kunne ha tatt av hele forsvaret etter 31 minutter og returnert dem til produsenten som defekt vare. Bare en sadist kan sette pris på Lovrens ydmykende exit».

De bak i dette laget er ikke fokusert på å stoppe trusler.Paul Hayward - The Telegraph

Hayward mener Klopps brutale bytte av Lovren er forvarsel på en mer hensynsløs manager, som trenger å beskytte sitt eget rykte i tillegg til at Liverpool ikke skal falle enda lenger ned på tabellen. Han mener Liverpools fantastiske angrepsrekke nå fremstår mer som skadebegrensere, så lenge forsvaret er som det er.

«De bak i dette laget er ikke fokusert på å stoppe trusler. De mangler den sterke trangen til å beskytte nettet sitt. De sentrale midtbanespillerne tar heller ikke nok defensivt ansvar med å hjelpe til, noe de viste da de så på at Alli scoret».

Can og Henderson har samme svakhet

Barney Ronay i The Guardianer knallhard mot Dejan Lovren.

«Dejan Lovren og Liverpool introduserer kunsten med ikke-forsvar», er hans overskrift til kommentaren på kampen.

«Han så ut som han helt hadde glemt at han faktisk spilte en fotballkamp», skriver han videre om kroaten.

Ronay mener Liverpool i den første halvtimen viste: «noe av det dårligste kollektive forsvarsspillet en eliteklubb i Premier League vil ha denne sesongen».

Han mener likevel de fire bak ikke er problemet alene.

«Både Emre Can og Jordan Henderson har dessverre samme svakhet. Ingen av dem er raskt på ballen, som Premier League sentrale midtbanespillere må være. Ingen av dem har vilje eller disiplin til å legge seg lavt. Selv en midtstopper i verdensklasse ville blitt overlatt til seg selv bak dem, og Lovren er ikke en midtstopper i verdensklasse. Han vil få de slemme overskriftene, men Liverpools defensive huller er et kollektivt fenomen».

Ingen av dem (Can og Henderson) har vilje eller disiplin til å legge seg lavt.Barney Ronay - The Guardian

Martin Samuel i Daily Mail, innleder også sin kommentar med Lovren.

«Det handlet ikke om at han ikke kunne håndtere Harry Kane. (...) Han kunne ikke håndtere det elementære i forsvarsspill. Heading, posisjonering og ro», mener Samuel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]