Mener Lukaku sparket med vilje

Men Dejan Lovren sier han ikke lenger bryr seg om situasjonen med United-spissen.

16. okt 2017 kl 20.07 Marius Rabben

Det engelske fotballforbundet (FA) kommer ikke til å straffe Romelu Lukaku for hælen en liggende Dejan Lovren fikk i ansiktet under nordvestderbyet på Anfield lørdag, melder Sky Sports.

Situasjonen var det første Lovren fikk spørsmål om da han møtte pressen i Slovenia i kveld foran morgendagens kamp mot Maribor.

– Jeg taklet, og jeg følte han sto over meg og kunne flyttet seg. Min ærlige mening er at han gjorde det med vilje, sier midtstopperen.

– Og selv om han gjorde det, ville man vanligvis beklaget seg i etterkant. Men jeg så at han var nervøs under kampen, så kanskje det var grunnen. Dette skjedde på banen, og det er over nå. Ingen kan gjøre noe med det.

– Det er ikke min avgjørelse (at FA ikke tar ut tiltale mot Lukaku). Jeg kan ikke si at jeg er skuffa. Det er som det er. Vi må videre. Slik er det i fotballen, dette er en del av spillet.

– Ikke problemer med forsvarsspillet

Lovren forklarer at Liverpool-spillerne er irriterte over at det ikke ble tre poeng mot rivalen, men sier det uansett er mye positivt å ta med seg.

– Jeg vil si at det definitivt fortsatt er frustrasjon etter kampen, for vi spilte helt klart mye bedre enn dem. Igjen hadde vi sjanser vi ikke tok vare på, men etter enhver kamp må du ta med deg det positive og se fremover. Vi har definitivt vist alle at vi kan spille mot store lag, selv om de ligger dypt.

– Av det positive kan vi ta med oss at vi er sterke i alle posisjoner, og når vi forsvarer oss, alle sammen, mener jeg det ikke er noen problemer når vi snakker om forsvarsspillet. Det er bare at vi mangler scoringene for øyeblikket. Men jeg og alle på laget har god selvtillit. Det er ikke en dårlig stemning i garderoben, definitivt ikke. Vi har selvtillit.

Forventet flere poeng

Etter to poeng på høstens to første Champions League-kamper, står Liverpool nå overfor to møter med Maribor på to uker – først borte, så hjemme.

– Vi hadde forventet mye mer av de to første kampene, at vi skulle ha hatt flere poeng enn vi har nå. Nå er det to veldig viktige kamper i vente. Det er ingen enkle kamper; vi må respektere hver klubb i denne turneringen, og det inkluderer Maribor. Dette blir en utfordring for oss, men hvis vi vinner disse to kampene, er det en stor mulighet for at vi avanserer fra gruppa.

– Mot Sevilla viste vi definitivt at vi er et bedre lag. Så igjen mot Spartak Moskva. Vi hadde mange sjanser, men utnyttet dem ikke. Til syvende og sist er Sevilla nå først i gruppa, mens vi er på andre. Det er fortsatt flere kamper igjen å spille.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]