– Nå kan kritikerne holde kjeft

Alberto Moreno ser ut til å ha reddet sin Liverpool-karriere takket være en god start på sesongen.

1. okt 2017 kl 00.10 Einar Kvande

Alt tydet på at spanjolen ville bli solgt i sommer, etter at han mistet venstrebackplassen til James Milner og bare startet to Premier League-kamper forrige sesong.

Liverpool takket nei til et bud på 11 millioner pund fra Napoli for Moreno i juni, men hadde solgt spanjolen om Serie A-klubben hadde økt budet til 15 millioner pund.

James Pearce i Liverpool Echo avslører at Moreno fortalte Jürgen Klopp under samtaler på Melwood ved starten av preseasonen at han ønsket å bli i klubben for å kjempe for en plass på laget.

Konkurransen økte imidlertid da Andy Robertson ble handlet inn for 10 millioner pund fra Hull City. Men Moreno har hevet seg, og har tvunget seg inn i Klopps planer igjen gjennom godt spill.

Spanjolen har startet fire av Liverpools seks første ligakamper denne sesongen, og ble foretrukket foran Robertson i begge Champions League-kampene som har vært spilt til nå.

– Jeg er veldig, veldig godt fornøyd med hvordan ting har gått denne sesongen. Det gikk nesten et helt år uten at jeg fikk spille særlig mange kamper. Det var en dårlig sesong for meg, og det påvirket familien min også.

– Det var ille i sommer. Ryktene gikk om at jeg ville forlate klubben. Det var imidlertid ikke noe jeg selv hadde i tankene. Jeg ønsket å bli her og kjempe for plassen min. Det var slik jeg tenkte da jeg kom tilbake for å starte preseason. Jeg ønsket å kjempe for min karriere og min fremtid i denne klubben.

Samtale med manageren

– Da jeg kom tilbake etter ferien ønsket jeg en samtale med manageren, og han tok seg tid til et møte med meg. Jeg sa til ham rett ut at jeg ønsket å bli i klubben, og ba om å få vite hva jeg måtte gjøre for å spille meg inn på laget igjen. Jeg ba om et ærlig svar.

– Han var veldig ærlig med meg. Han sa at han ikke kunne love meg en plass på laget, og at han kom til å kjøpe en ny venstreback.

– Det var Robertson som kom til klubben. Men manageren oppmuntret meg til å jobbe videre, og se hvordan ting gikk under preseason, og det var hva jeg gjorde. Jeg fokuserte på at jeg ønsket å bli i klubben, og på å jobbe hardt. Jeg hadde tilbud, men jeg tenkte hele tiden at jeg ønsket å bli værende her.

– Dette er en klubb jeg elsker, og en by og et sted jeg elsker. Jeg har fått en god start på sesongen, så kritikerne som ba meg forlate klubben bør holde kjeft nå. Jeg kunne ikke vært lykkeligere enn jeg er nå.

Et lagspill

Selv om Moreno har innfridd forventningene som har vært stilt til ham og vel så det, så har Liverpool-forsvaret som enhet fått mye kritikk etter at laget har sluppet inn 19 mål på 11 kamper.

– Du må alltid se på fotball som et lagspill. Det er 11 spillere der ute, og de 11 spillerne angriper sammen og de forsvarer seg sammen, sier Moreno om den saken.

– Jeg synes det er urettferdig å bare legge skylden på forsvarerne for dette. Det handler om å jobbe sammen som lag. Vi vet at vi må forbedre oss defensivt, og at vi har sluppet inn for mange mål. Som en følge av de siste kampene tror jeg vi er litt mer fokuserte nå. Vi er mer bevisste på at vi må gjøre færre feil i de bakre rekker, og spesielt at vi må tette igjen på dødballsituasjoner som innkast og cornere. Vi satser på å unngå baklengsmål mot Newcastle.

Moreno mener at mange av baklengsmålene skyldes individuelle feil, og ikke spillestilen Jürgen Klopp legger opp til.

– Jeg mener det skyldes manglende konsentrasjon mer enn noe annet. Det har vært spesielle situasjoner, som for eksempel etter et raskt innkast eller en andreball etter en corner, hvor vi ikke har klart å klarere. Vi må fokusere på å være sterke i 90 eller 95 minutter.

– Managerens spillestil er ikke endret. Han har alltid vært veldig tro mot sine ideer, og hvordan han ønsker at vi skal spille. Han har alltid ønsket at vi skal forsvare oss godt, men samtidig angripe, og angripe med mange mann. Vi forsøker å være tro mot disse ideene. Pressing er fundamentalt i denne stilen. Så snart vi mister ballen gjør vi alt vi kan for omringe den som har ballen, og få den tilbake så raskt som mulig.

Uflaks?

Mot Spartak Moskva på tirsdag var det misbrukte sjanser mer enn noe annet som kostet Liverpool seieren.

– Jeg så en statistikk som sa at vi har hatt noe slikt som 126 avslutninger på de seks siste kampene, noe som er et enormt tall. Av en eller annen grunn, om det skyldes uflaks eller andre ting, så vil ikke ballen i mål. Jeg ber til ham der oppe om at ballen skal begynne å gå inn litt hyppigere. Ser du på flesteparten av våre kamper den senere tiden, kan du argumentere at vi hadde fortjent å vinne.

– Det kan ikke skyldes at vi ikke spiller riktig, for da ville vi ikke ha skapt så mange sjanser. Når du har 126 skudd på mål må du gjøre noe riktig. Kanskje det bare handler om flaks og uflaks?

– Selv trives jeg bare med fotballen nå. Jeg tenker først og fremst på å forsvare meg, men jeg ønsker også å hjelpe laget så mye som jeg kan ved å være med fremover og skape sjanser. Det krever mye, både fysisk og mentalt, men det er hva vi jobber for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]