Ny, men puslete straff, for Spartak

UEFA har tatt til følge klagen fra Liverpool om rasistiske tilrop mot juniorspilleren Bobby Adekanye, uten at man vil skjelve i buksene i Moskva av den grunn.

20. okt 2017 kl 23.23 Torbjørn Flatin

De russiske mesterne Spartak Moskva har allerede blitt dømt til ikke å ha egne fans under lagets neste kamp, borte mot Sevilla, etter at deres supportere kastet bluss inn på banen i den første bortekampen mot Maribor.

Klubben fikk en bot på 33.000 euro for ulovlige bannere og rop, samt for å ha satt i gang fyrverkeri og blokkert utganger, under hjemmekampen mot Liverpool.

Etter kampen i UEFA Youth League mellom Spartak og Liverpool i september klaget Liverpool til UEFA etter at deres fargede ving Bobby Adekanye ble utsatt for rasistiske rop og gester etter at han kom inn som innbytter.

UEFA har tatt klagen til følge, men straffen kan vanskelig betegnes som streng. Spartak må på neste UEFA Youth League kamp på deres akademi ha minst 500 tomme seter. På dette området skal de ha et banner hvor det står «Equal Games», med logoen til UEFA.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]