Salah sendte Egypt til VM

To scoringer fra Mohamed Salah sørget for at Egypt er klare for VM i 2018. Skottland og Andy Robertson slått ut.

8. okt 2017 kl 21.12 Torbjørn Flatin

To scoringer fra Mohamed Salah, det siste et seiersmål på straffespark fire minutter på overtid, sørget for 2-1 seier mot Kongo og avansement for Egypt til sluttspillet i Russland sommeren 2018.

Skottland måtte vinne borte mot Slovenia for å komme til playoff i gruppe F, hvor England allerede var gruppevinner. Skottene tok ledelsen ved Leigh Griffiths i 1.omgang, men to scoringer av Roman Bezjac snudde kampen. En sen scoring av Robert Snodgrass sent i kampen skapte spenning, men det ble 2-2 og dermed snek Slovakia seg forbi og opp på 2.plassen. Andy Robertson blir dermed hjemme til sommeren. Liverpools venstreback spilte hele kampen for Skottland i en kamp han ikke var alt for mye involvert.

England vant suverent gruppe F, etter å ha slått Litauen 1-0 i siste kamp etter et straffespark fra Harry Kane. Jordan Henderson spilte hele kampen for England, mens Daniel Sturridge kom inn som innbytter etter 71 minutter.