Sendte Chile ut

Fotball-VM går uten Alexis Sanchez - men Lionel Messi og Argentina er med.

11. okt 2017 kl 08.36 Arild Skjæveland

I natt ble den søramerikanske VM-kvalifiseringen avsluttet, og det var høydramatisk. Brasil var det eneste laget som allerede var sikret en plass i Russland neste år, før nattens avgjørende runde.

Fire av ti lag går direkte til VM, mens laget på femteplass spiller playoff mot New Zealand. Bolivia og Venezuela var allerede utslått før nattens runde.

Før avspark toppet Brasil, med Luis Suarez og Uruguay på andreplass, Chile på tredje, Colombia på fjerde og Peru på femteplass - med Argentina like bak.

Coutinho fra start

Philippe Coutinho startet for Brasil, som toppet laget selv om de for lengst var kvalifisert. Liverpools brasilianer skal ha spilt en god kamp, og var tredje sist på Gabriel Jesus sin første av to scoringer, med en glimrende ball til Neymar.

Brasil vant til slutt kampen 3-0, og vant CONMEBOL-kvalifiseringen med 41 poeng på 18 kamper. Laget scoret 41 mål og slapp inn 11. Det er Brasils beste kvalifisering noen gang.

Roberto Firmino kom inn for Philippe Coutinho da det gjensto fire minutter av ordinær tid.

Resultatene i de andre kampene betyr at det blir et VM i Russland uten Arturo Vidal, Alexis Sanchez og Chile.

Messi med hattrick

Før den avsluttende runden handlet det meste om Argentina, og mulighetene for et VM uten Lionel Messi. I høyden mot Ecuador tok hjemmelaget ledelsen før minuttet var spilt, men Barcelona-spilleren slo kraftig tilbake og scoret hattrick.

Argentina endte som nummer tre, og skal til VM.

Det skal også Luis Suarez og Uruguay, som slo Bolivia 4-2. Den tidligere Liverpool-spilleren scoret to ganger i kampen.

Peru og Colombia spilte 1-1, som betyr at Colombia ble det fjerde laget til å gå direkte til VM, mens Peru skal møte New Zealand. Chile, Paraguay, Ecuador, Bolivia og Venezuela kom ikke med.