Verste start defensivt på 53 år

Liverpool slipper inn flest på bortebane i Premier League.

22. okt 2017 kl 23.17 Arild Skjæveland

Vi må helt tilbake til 1964-65 sesongen for å finne sist Liverpool var like gavmilde med motstanderen i eget forsvar.

Etter ni serierunder den gang, hadde Liverpool scoret 16 og sluppet inn 20, og hadde en helt forferdelig start på sesongen. Laget endte på sjuende plass under Bill Shankly dette året, men fikk en flott opptur med å vinne sitt første FA cup-trofé.

Fryktelig statistikk

På sesongens ni første ligakamper denne sesongen, har Jürgen Klopps gutter sluppet inn hele 16 scoringer. Hele 15 av disse har kommet på bortebane - på fem kamper!

– Det er åpenbart ingen god statistikk, uttalte Klopp etter kampen da han ble konfrontert med tallene.

Med 16 baklengs totalt, er det kun Stoke (20), Crystal Palace (19), Everton (18), West Ham (17) og Watford (17) som slipper inn mer. På bortebane er Liverpool soleklart verst med sine 15. Palace har 12 baklengs på sine bortekamper.

Stygge tap

Liverpool startet sesongen med å slippe inn tre mål på Vicarage Road mot Watford. Deretter ble det fem mot Manchester City, to mot Leicester, ett mot Newcastle, og fire mot Tottenham søndag.

Klopp er klar på at noe må gjøres.

– Det er vanskelig å snakke om det, for jeg ønsker ikke å lage overskrifter. Men i dag - det var alt med forsvaret, og i de avgjørende øyeblikkene. Uansett hva negativt dere skriver om oss, så har dere rett. Vi gjør feil, sier Klopp til Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]