– Vi var det mest aktive og beste laget

Jürgen Klopp mente at hans mannskap nok en gang burde fått mer ut av sjansene som ble skapt.

1. okt 2017 kl 20.57 Einar Kvande

Liverpool er nede på sjuendeplass på tabellen, sju poeng bak de to Manchester-klubbene etter 1-1 i Newcastle.

– Jeg syntes vi var det mest aktive og beste laget. Vi skapte flest sjanser. Klare sjanser som vi burde ha utnyttet. Dersom du dominerer banespillet kan du ikke unngå kontringer mot deg, men du må unngå at de får noe ut av kontringene, slo Klopp fast etter kampen.

– De scoret et bra mål. Det var en god pasning til helt riktig øyeblikk. For meg så det ut som midtstopperne ikke så ballen da Shelvey hadde den, på grunn av to eller tre spillere foran dem, og plutselig var ballen mellom dem. Dersom de ser den kan de ta et steg ut og Joselu er offside.

Setter ikke sjansene

Men nok en gang var det altså misbrukte sjanser som kostet Liverpool dyrt.

– Det føles ikke særlig kult i dag. Jeg har spilt med mange lag i løpet av livet, og vi har spilt veldig dårlig og likevel fått poeng. Etterpå føles det som du har vunnet ett poeng. Vi gjør det motsatt. Vi var det beste laget nok en gang, og skapte flest sjanser nok en gang. Vi kommer i veldig lovende posisjoner, og så scorer vi ikke.

– Det er selvsagt et problem, men det vil ikke fortsette slik lenge. Jeg har vært lenge nok i fotball til å vite at vi til slutt vil få hull på byllen, og da vil vi begynne å score mer enn en gang i kampene.

Bare en seier av sju mulige

Liverpool har nå bare vunnet en gang på sine sju siste kamper.

– Vi skaper mye, spiller bra, men vi scorer altså ikke på sjansene vi skaper. Det er andre måter å bare vinne en av sju kamper på. Du kan spille veldig dårlig, og tape mange kamper, og så spiller du bra i noen få kamper. Jeg vil hevde at vi har vært det beste laget i flesteparten av kampene. Men det virker som noen få sjanser er nok for motstanderen til å score mål, mens vi trenger mange flere for å få like mange mål. Det har selvsagt skjedd for ofte de siste ukene. Men det eneste alternativet vi har er å stå på videre.

– Vi må gjøre det slik. Vi kan ikke si at vi ikke skal forsøke, og bli mer passive. Vi kan ikke komme hit og legge oss bakpå, og satse på kontringer, og håpe at noe skjer. Jeg tror ikke det er riktig metode for oss.

– Nå er det landskamp-pause, og guttene vil reise bort på et tidspunkt vi føler at ting ikke er perfekt. Vi tok ett poeng, men det føles som vi tapte. Jeg håper alle kommer skadefrie tilbake, og så vil vi forsøke på nytt. I neste kamp får vi trolig andre typer problemer å hanskes med. Vi møter Manchester United, som er stinne av selvtillit.

– Spillerne har ikke mistet selvtilliten. Det er vår plikt å spille med selvtillit, for guttene har kvaliteter. Men det er selvsagt ikke lett når du prøver og prøver, og ikke får det til.

– Phil scorer månedens mål, og jeg vil hevde at vi kun gjorde en feil. Newcastle gjorde mange feil, blant annet mistet de ballen to ganger på sjansen Daniel Sturridge fikk. Daniel skyter med en gang akkurat der keeper vil ha ballen, så kommer Mo Salah på returen og målet er helt åpent. Dessverre tar han ikke vare på sjansen, hopper og skyter ballen over.

– Hva er jobben min da? Skal jeg si at de må gjøre det bedre neste gang? Nei, det vet de, og det vil de gjøre.

Tenker ikke på avstanden til teten

Klopp fikk også spørsmål om avstanden frem til topplagene, som nå altså er blitt på sju poeng.

– Jeg kan ikke stå her å fokusere på avtanden til andre lag. Vi har selvsagt vært gjennom en svak periode, og andre lag vil få sine svake perioder i løpet av sesongen.

– Vi må finne ut av ting, og jeg tror virkelig at vi ikke er så langt unna å være en utfordrer. Fortsetter vi å gjøre det vi er gode på, så vil vi begynne å score flere mål, og da vil vi vinne kamper.

– Så vi tenker ikke på andre lag, og avstanden til dem. Det handler om å fokusere på vår egen situasjon, og ikke tenke på hvordan andre lag ligger an.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]