Kveldens landskamper:Viktig seier for Robertson og Skottland

Skottenes VM-håp lever, på en kveld der England og Tyskland sikret VM-billetten.

5. okt 2017 kl 23.06 Arild Skjæveland

Andy Robertson startet på venstrebacken, og spilte samtlige 90 minutter i nøkkelkampen mot Slovakia. Gordon Strachans menn ville klatre over Slovakia med seier. Robert Mak ble utvist allerede etter 23 minutter, og ting så lyst ut for skottene.

Etter å ha jaget hele kampen, fikk de omsider hull på byllen i det nest siste spilleminuttet. Innbytter Ikechi Anya slo inn fra høyre, og Chris Martin kastet seg inn i i duell med Martin Skrtel. Derby-spissen fikk kreditert målet, men det så ut til å være et selvmål av den tidligere Liverpool-stopperen.

Søndag spiller Skottland borte mot Slovenia. Poeng kan være nok til å sikre playoff - tre poeng vil helt sikkert sikre det.

Svak Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain har fått en tøff start på sin Liverpool-karriere, og har kun startet én kamp for de helrøde. I kveld startet han for England, sammen med Jordan Henderson.

England var tannløse, og det var ingen stor kamp på Wembley. Oxlade-Chamberlain ble byttet ut etter 64 minutter. Ett poeng var nok for å kvalifisere seg til VM, men det var likevel en svak forestilling.

Harry Kane scoret kampens eneste mål dypt inne på overtiden. Seks minutter på overtid fikk også Jordan Henderson en stempling på ankelen. Han ble liggende nede og måtte ha behandling, men kom seg på beina og spilte det siste tilleggsminuttet.

Can fikk en halv omgang

Ett poeng ville være nok også for Tyskland i kveld, da de møtte gruppetoer Nord-Irland i Belfast. Tyskere fikk en drømmestart da Sebastian Rudy ga laget ledelsen etter to minutter. Midtveis i omgangen doblet Sandro Wagner ledelsen.

Emre Can kom inn for Leon Goretzka i det 66. spilleminutt.

Da det gjensto fire minutter av ordinær tid la Joshua Kimmich på til 3-0, før Josh Magennis reduserte til 3-1 på overtid.

Coutinho slet i høyden

Philippe Coutinho startet for Brasil i bortekampen mot Bolivia. Kampen ble spilt i La Paz, 3640 meter over havet.

Brasil er for lengst klare for VM i Russland, men kampene i høyden i Bolivia gir ofte uventede resultat, på grunn av den tynne lufta. Coutinho så ut til å slite med forholdene, spesielt i den andre omgangen da han var veldig svak, før han ble byttet ut i det 66. spilleminutt.

Roberto Firmino ble sittende på benken i hele kampen, som endte 0-0.