ALVORLIG MINE  Jürgen Klopp forsøker å dempe forventningene foran hjemmekampen mot Maribor.

Advarer mot å ta lett på oppgaven

Liverpool vant lekende lett 7-0 borte mot Maribor. Jürgen Klopp advarer imidlertid mot å ta lett på slovenerne foran kampen på Anfield i morgen.

Jürgen Klopp gir sine tropper en historieleksjon foran hjemmekampen mot Maribor. Referansen er fra hans hjemland, Tyskland, og «mirakelet i Bern». Vest Tyskland kjempet seg tilbake fra 0-2 og slo favorittene Ungarn 3-2 i VM-finalen i 1954. Bare to uker tidligere hadde Ungarn knust tyskerne 8-3 i gruppespillet.

– Jeg er fra Tyskland, så jeg vet om at vi tapte for Ungarn i gruppespillet med klar margin, og vant likevel VM-finalen. Ingen forventet det. Slik er fotballen. Det lærte jeg ganske tidlig i livet. Alt er mulig, slår Klopp fast til Liverpool Echo.

Liverpool-manageren mener at hans lags gode angrepsspill må ta en stor del av æren for brakseieren i Slovenia, og hevder at 7-0 seieren ikke hadde spesielt mye med standarden på motstanderen å gjøre.

– Alt skyldtes vårt gode spill. Nå må vi benytte oss av den lille fordelen vi har av å være hjemmelag, benytte oss av publikum, og være på tå hev igjen. Vi gjorde det svært bra i Maribor, og det var grunnen til resultatet. Ikke kvaliteten på motstanderen. Til slutt så det ut som det var en stor kvalitetsforskjell på lagene, men det var bare på grunn av den gode starten vi fikk. Vi må gjøre det samme igjen.

– Vi må være på hugget fra første sekund, og det bør være lett å forstå for guttene, for vi tapte poeng i de to første kampene i gruppen.

– Det er lite som skiller lagene. Ingen vet hvordan den andre kampen vil gå, så vi må benytte denne muligheten til å vinne vår hjemmekamp, og komme i en bedre posisjon.

Tekniske problemer

Maribor kom sent til Merseyside tirsdag fordi de fikk tekniske problemer med flyet. Avgangen fra Slovenia ble åtte timer forsinket.

Gjestene har imidlertid vist god form den siste tiden, med ligaseire over Ankaran Hrvatini og Domzale, og de er dermed oppe på samme poengsum som rivalen Olimpija Ljubljana i den hjemlige ligaen.

– De har vunnet alle sine kamper etter at vi slo dem, slår Klopp fast.

– De er vanligvis godt organiserte. Vår siste kamp mot Huddersfield vil være en god referanse for oss. De vil ikke gi oss noen åpninger. De vil ikke gjøre det enkelt for oss. De vil kjempe for hver meter. Det er åpenbart.

– Vi må gjøre det samme som vi gjorde i den første kampen. Jeg tror to eller tre mål kom takket være pressingen vår. De spilte ball, og vi overrumplet dem.

– Det første målet kan vi takke Mo for, som la press på venstrebacken og brukte hurtigheten sin. Jeg forventer ikke at vi vil få særlig mye rom. Vi må jobbe for å få det.

Avgjørende kveld

Det blir en viktig kveld i gruppe E i morgen. Liverpool og Spartak Moskva har like mange poeng, og er bare ett poeng foran Sevilla, som skal være vertskap for de russiske mestrene.

– Fansen har lov til å forvente hva som helst. Jeg tror det er mest fornuftig i livet å forvente ting som gjør det lettere å nyte det du ser. Dersom du forventer en storseier fra første sekund av, vil du være nervøs fra start av, og det vil ikke være særlig smart. Men jeg vet våre fans vil støtte oss under kampen, og vil ønske å se god fotball. Det er hva vi ønsker å vise dem.

– Dersom noen forventer en lignende storseier i morgen som i bortekampen, så kan jeg ikke forandre på det. Det er en utfordring for folk.

– Det skal spilles tre kamper til, og det skal kjempes om ni poeng. Vi leverte gode prestasjoner i våre to første kamper, men fikk ikke nok poeng. Så vi har ikke råd til å sløse bort flere poeng nå.

– Vi tar dette 100% seriøst. Det vil jeg sørge for. Dersom vi vinner 1-0 til slutt vil jeg være godt fornøyd, for det betyr at vi har plukket tre poeng til, avslutter Klopp.

Del

Jürgen Klopp

30.12.2017 20:56

Klopp meget fornøyd med comeback

Jürgen Klopp berømmet sine spillere etter å ha snudd kampen mot Leicester, og mente det var en av sesongens beste prestasjoner fra hans menn.

30.12.2017 11:11

Klopp med mer informasjon om van Dijk:- Han ønsket bare å komme til Liverpool

Liverpools manager sier at rekordkjøpet Virgil van Dijk har så godt som alt det en dominerende midtstopper skal ha.

29.12.2017 15:44

– Vi kan bli bedre og mer stabile

Jürgen Klopp ble spurt om ønsker for det kommende året, mulige transfers ut og Coutinho som kaptein.

Champions League

15.12.2017 18:27

Kandidat til gruppespillets fineste scoring

12.12.2017 12:23

Mané med ukas mål

11.12.2017 19:25

– Mye kan skje før det skal spilles Champions League igjen

Jürgen Klopp fulgte selvsagt dagens Champions League-trekning, men er mest opptatt av de kommende ligakampene.

Maribor

02.11.2017 20:30

Trent er blitt Champions League-backen

Det er opplest og vedtatt at Loris Karius er Liverpools Champions League-keeper. Det virker også som Trent Alexander-Arnold er Liverpools høyreback i turneringen.

02.11.2017 20:07

– Vi er blitt bedre mot defensive lag

Det er konklusjonen til Emre Can etter 3-0 over Maribor.

02.11.2017 00:39

– Tålmodighet er en dyd

De tre poengene var viktigst for Jürgen Klopp på en kveld hvor Sevilla slo Spartak Moskva.

Siste Til vår nyhetsoversikt
22.02.2018 kl 11:32

– Det var et gunstig tidspunkt å score på

Innbytter Rafael Camacho om scoringen som sendte Liverpool U19 til kvartfinalen i UEFA Youth League.

+
22.02.2018 kl 10:14

– Dette var en lagseier

Ben Woodburn er høyt oppe etter å ha sendt Manchester United ut av UEFA Youth League.

+
22.02.2018 kl 07:35

Uheldige Wilson blir ute i flere uker

Harry Wilsons skulderskade er såpass alvorlig at han mister en rekke kamper for utlånsklubben Hull City.

+
21.02.2018 kl 23:35

Gerrard stolt av sine spillere

Steven Gerrard roste sitt unge mannskap etter seier og avansement mot Manchester United i UEFA Youth League.

+