Alberto har fått vind i seilene

Alberto Moreno flyter på en medgangsbølge for tiden, og skal den kommende uken fokusere på landslagsfotball med Spania.

6. nov 2017 kl 15.00 Einar Kvande

Alberto Moreno hadde flere tilbud om å skifte klubb i sommer, men takket nei til alle sammen. Det angrer han ikke på nå.

Marco Silva forsøkte å lure Moreno til Watford, mens Newcastle, Napoli, Sevilla og Monaco også forhørte seg om venstrebacken var tilgjengelig.

– Det stemmer at jeg hadde flere tilbud etter forrige sesong, men min intensjon var hele tiden å bli værende i Liverpool, siteres Moreno av IBTimes UK.

– Klopp var veldig ærlig. Han kunne ikke love meg noe som helst, og fortalte meg at han kom til å kjøpe en ny venstreback. Men jeg ønsket å spille for Liverpool. Det er en stor klubb, og jeg kunne seg meg selv spille meg inn på laget.

– Det at jeg ble her betydde at jeg måtte jobbe hardt, og det er eksakt hva jeg har gjort. Familien min sviktet meg aldri. De oppmuntret meg til å stå på videre, og jeg har klart å snu situasjonen på hodet. Nå må jeg ta vare på hver eneste mulighet jeg får.

Moreno har spilt seg til en fast plass i Klopps forsvarsfirer, og dette er også blitt lagt merke til av den spanske landslagsledelsen som tok ut Liverpool-spilleren til landskampene mot Costa Rica og Russland.

Under to år igjen av kontrakten

Morenos kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2019, så han vil nok også få tilbud fra andre klubber i det kommende transfervinduet.

– Akkurat nå tenker jeg ikke på noe slikt. Jeg tenker ikke på å signere en ny kontrakt, og jeg tenker ikke på å flytte noe annet sted. Det eneste jeg tenker på er å spille, og fortsette med det jeg driver med, og så får det som kommer i fremtiden bare komme. Jeg tenker bare fra dag til dag og kamp til kamp. Ingenting annet.

Moreno synes det er vanskelig å peke på hva som er forandret fra forrige sesong.

– Det må dere nesten spørre Klopp om. Forrige sesong var ille. Det var stunder hvor jeg hørte en stemme i hodet mitt si: "Alberto, uansett hva du gjør vil du være elendig." Men man sier alltid at et nytt år byr på nye muligheter, så jeg startet den nye sesongen med den holdningen. Under preseason, etter at Robertson kom til klubben, følte jeg meg sterk, og hadde masse selvtillit. Jeg var god på trening, og gjorde de riktige tingene, samtidig som manageren korrigerte de feilene jeg gjorde.

– Realiteten er likevel at jeg er den samme spilleren som forrige sesong. Det stemmer at jeg er blitt mer bevisst på den defensive delen av mitt spill, men jeg er likevel den samme spilleren. Det viktigste for en forsvarsspiller er å forsvare seg. Deretter kan jeg tenke på å angripe. Heldigvis er jeg god offensivt, så jeg måtte bare fokusere på det defensive. Som forsvarsspiller må du kunne forsvare deg, og så kan du være med i angrep når sjansen byr seg.

Flere tidligere lagkamerater på landslaget

Moreno har spilt seg inn på Liverpools lag samtidig som tidligere lagkamerater som Iago Aspas, Suso og Luis Alberto blomstrer i andre klubber. Alle tre er nå inkludert i landslagstroppen sammen med Liverpool-backen.

– I fotballens verden kan du være langt nede en dag, og høyt oppe den neste. Du vet aldri, konkluderer Moreno.

– Det beste er å leve i nuet, fortsette å jobbe og fortsette å forbedre deg. Vi er unge spillere, som må fortsette å vokse. Vi begynner å få lønn for strevet. De tre fikk ikke plass på Liverpool, og nå gjør de det utrolig bra for sine lag og har blitt kalt inn i den spanske landslagstroppen.

– Det er litt artig. Torsdag spilte jeg playstation sammen med Luis Alberto, for vi er fortsatt gode venner. Han sa til meg: "Kompis, en dag vil vi spille sammen igjen". Dagen etter ble vi begge tatt med i landslagstroppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]