GOD START PÅ SESONGEN  Alberto Moreno er tatt inn i landslagsvarmen igjen.

Alberto har fått vind i seilene

Alberto Moreno flyter på en medgangsbølge for tiden, og skal den kommende uken fokusere på landslagsfotball med Spania.

Alberto Moreno hadde flere tilbud om å skifte klubb i sommer, men takket nei til alle sammen. Det angrer han ikke på nå.

Marco Silva forsøkte å lure Moreno til Watford, mens Newcastle, Napoli, Sevilla og Monaco også forhørte seg om venstrebacken var tilgjengelig.

– Det stemmer at jeg hadde flere tilbud etter forrige sesong, men min intensjon var hele tiden å bli værende i Liverpool, siteres Moreno av IBTimes UK.

– Klopp var veldig ærlig. Han kunne ikke love meg noe som helst, og fortalte meg at han kom til å kjøpe en ny venstreback. Men jeg ønsket å spille for Liverpool. Det er en stor klubb, og jeg kunne seg meg selv spille meg inn på laget.

– Det at jeg ble her betydde at jeg måtte jobbe hardt, og det er eksakt hva jeg har gjort. Familien min sviktet meg aldri. De oppmuntret meg til å stå på videre, og jeg har klart å snu situasjonen på hodet. Nå må jeg ta vare på hver eneste mulighet jeg får.

Moreno har spilt seg til en fast plass i Klopps forsvarsfirer, og dette er også blitt lagt merke til av den spanske landslagsledelsen som tok ut Liverpool-spilleren til landskampene mot Costa Rica og Russland.

Under to år igjen av kontrakten

Morenos kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2019, så han vil nok også få tilbud fra andre klubber i det kommende transfervinduet. 

– Akkurat nå tenker jeg ikke på noe slikt. Jeg tenker ikke på å signere en ny kontrakt, og jeg tenker ikke på å flytte noe annet sted. Det eneste jeg tenker på er å spille, og fortsette med det jeg driver med, og så får det som kommer i fremtiden bare komme. Jeg tenker bare fra dag til dag og kamp til kamp. Ingenting annet.

Moreno synes det er vanskelig å peke på hva som er forandret fra forrige sesong.

– Det må dere nesten spørre Klopp om. Forrige sesong var ille. Det var stunder hvor jeg hørte en stemme i hodet mitt si: "Alberto, uansett hva du gjør vil du være elendig." Men man sier alltid at et nytt år byr på nye muligheter, så jeg startet den nye sesongen med den holdningen. Under preseason, etter at Robertson kom til klubben, følte jeg meg sterk, og hadde masse selvtillit. Jeg var god på trening, og gjorde de riktige tingene, samtidig som manageren korrigerte de feilene jeg gjorde.

– Realiteten er likevel at jeg er den samme spilleren som forrige sesong. Det stemmer at jeg er blitt mer bevisst på den defensive delen av mitt spill, men jeg er likevel den samme spilleren. Det viktigste for en forsvarsspiller er å forsvare seg. Deretter kan jeg tenke på å angripe. Heldigvis er jeg god offensivt, så jeg måtte bare fokusere på det defensive. Som forsvarsspiller må du kunne forsvare deg, og så kan du være med i angrep når sjansen byr seg.

Flere tidligere lagkamerater på landslaget

Moreno har spilt seg inn på Liverpools lag samtidig som tidligere lagkamerater som Iago Aspas, Suso og Luis Alberto blomstrer i andre klubber. Alle tre er nå inkludert i landslagstroppen sammen med Liverpool-backen.

– I fotballens verden kan du være langt nede en dag, og høyt oppe den neste. Du vet aldri, konkluderer Moreno.

– Det beste er å leve i nuet, fortsette å jobbe og fortsette å forbedre deg. Vi er unge spillere, som må fortsette å vokse. Vi begynner å få lønn for strevet. De tre fikk ikke plass på Liverpool, og nå gjør de det utrolig bra for sine lag og har blitt kalt inn i den spanske landslagstroppen. 

– Det er litt artig. Torsdag spilte jeg playstation sammen med Luis Alberto, for vi er fortsatt gode venner. Han sa til meg: "Kompis, en dag vil vi spille sammen igjen". Dagen etter ble vi begge tatt med i landslagstroppen.

Del

Alberto Moreno

25.12.2017 12:10

Moreno ønsker god jul

15.12.2017 22:14

Skaden til Moreno ga Robertson sjansen han har ventet på

«Det enes død er den andres brød» heter det i ordtaket. Det gjelder ikke minst i fotballens verden.

08.12.2017 13:31

Moreno ikke med mot Everton

Det er fortsatt uklart når Alberto Moreno vil være tilbake i spill.

Spania

11.11.2017 20:44

Moreno på benken

11.11.2017 11:48

Vil Moreno få spille?

08.11.2017 17:37

Moreno med landslaget

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.02.2018 kl 23:35

Gerrard stolt av sine spillere

Steven Gerrard roste sitt unge mannskap etter seier og avansement mot Manchester United i UEFA Youth League.

+
21.02.2018 kl 22:58

Scoringsbonanza i Champions League

En ny runde med kamper i Mesterligaen er spilt, og Liverpool scorer bokstavelig talt høyt på flere statistikker.

+
21.02.2018 kl 19:24

Uttalelse fra Roberto Firmino

Liverpools nr. 9 har respondert etter FA nå har tatt sin avgjørelse angående de beskyldningene som ble rettet mot ham.

+
21.02.2018 kl 18:40

Ingen anklage mot Firmino

Det vil ikke bli noe etterspill etter at Mason Holgate hos Everton anklaget Roberto Firmino for diskrimenerende uttalelser.

+