Begge lag vil ta seg videre med seier

Alt å spille for på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán tirsdag kveld.

21. nov 2017 kl 09.03 Arild Skjæveland

Liverpool topper gruppe E før den antatt tøffeste kampen i gruppespillet tirsdag kveld. Sevilla ligger kun ett poeng bak de helrøde fra Anfield, og har ikke tapt en eneste hjemmekamp på 364 dager.

Siden 1-3 tapet mot Juventus for nesten nøyaktig et år siden har det spanske laget spilt 25 hjemmekamper, og vunnet 18 av dem.

En seier seier for Jürgen Klopps lag i kveld vil bety at de helrøde er videre i Champions League, og må unngå bare tap i siste kamp for å vinne gruppen. Skulle Sevilla vinne, sikrer de plassen blant de siste 16 - og vil med all sannsynlighet også vinne gruppen ettersom de har Maribor i siste kamp.

Et uavgjortresultat vil sende begge lag videre, dersom Maribor skulle klare å slå Spartak Moskva i Moskva. Russerne har fem poeng før kampen, som spilles kl. 18.00 i kveld.

Liverpool tar imot Spartak Moskva på Anfield i siste kamp onsdag 6. desember.

Tre strake 1-0 tap i Spania

Liverpool har tapt sine tre siste kamper i Spania. I 2016 ble det 1-0 tap mot Villarreal da Adrian Lopez scoret to minutter på overtid. Liverpool vant returen 3-0 på Anfield.

I 2014 stilte Brendan Rodgers med et svekket mannskap på Santiago Bernabeu og tapte 1-0 mot Real Madrid, etter scoring av Karim Benzema, og i 2010 ble det 1-0 tap i samme by, mot Atletico Madrid i Europa League-semifinalen. Da røk de helrøde ut på bortemål etter 2-1 på Anfield.

Går en enda lenger tilbake i tid, har Liverpool en ganske god statistikk borte mot spanske lag. Merseysideklubben har sju seire, fire uavgjorte og fem tap på spansk jord. Det er bedre enn statistikken på Anfield, som er fem seire, sju uavgjorte og fem tap.

Forskjellen på nummer én og to

Skulle de helrøde tape mot Sevilla, er med all sannsynlighet håpet om å vinne gruppen ute, ettersom Sevilla møter Maribor i neste. Da vil det være opp til Liverpool å få et resultat, og i det minste unngå tap, hjemme mot Spartak Moskva 6. desember for å ta andreplassen.

Dersom Liverpool vinner gruppen, er dette lagene de kan møte slik det ligger an i skrivende stund: FC Basel, Bayern München, Juventus, Shakhtar Donetsk, FC Porto eller Real Madrid.

Om Liverpool skulle bli nummer to er det slik det ligger an nå disse lagene: Paris Saint-Germain, AS Roma, Barcelona eller Besiktas.

Skulle det gå skikkelig galt i de to siste kampene, vil Liverpool gå inn i 16. delsfinalen av Europa League, der første 16. delsfinale spilles allerede 15. februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]