Før kamp i motstanderleiren:Bekymret etter svak sesongstart: – Det skaper uro i klubben

Slaven Bilic klarer ikke å finne ut hvordan han skal mønstre laget og kan være på vei ut dørene av London Stadium.

3. nov 2017 kl 19.01 Arve Corneliussen

– Sesongstarten har vært under det vi forventer. Som West Ham-fans forventer vi å havne et sted mellom 7.- og 10. plass – spesielt med en manager som har fått tre sesonger på seg, fått de spillerne han ønsket og ikke blitt tvunget til å selge noen, sier leder i West Hams supporterklubb Erik Thoresen Dammen.

– Det er under hva vi forventer oss både fremover og bakover på banen, og det har skapt uro både blant fans og i klubben, legger Dammen til.

Da lørdagens motstander flyttet fra Boleyn Ground til London Stadium i forkant av forrige sesong, ble supporterne lovet at de skulle kjempe på et høyere nivå, supporterlederen.

Istedenfor gikk de fra 7.- til 11. plass, og ligger nå bare ett poeng over nedrykksstreken.

– Nå er det stor misnøye blant mange supportere. De mener seg ført bak lyset av eierne. Når det ikke går veien er fotballsupportere raske med å legge skylden på noen, og per i dag er det enormt mye irritasjon dersom man tråler rundt på sosiale medier og andre steder, forteller han.

– Bilic hadde en fantastisk første sesong i klubben, og var allerede godt likt av mange før den. Nå har vi kommet til et punkt der selv Bilics største fans har konkludert med at han ikke tar oss fremover lenger.

UNDER PRESS:
UNDER PRESS:  Slaven Bilic ryktes å kunne bli en av de neste Premier League-managerne som blir sparket dersom han ikke snart får orden på sakene. Han har tidligere vært manager for blant annet Kroatias landslag og Besiktas, og spilte både for West Ham og Everton i Premier League på 90-tallet.

Voldsomt ustabile

Sesongen hittil har vært en berg-og-dalbane for lørdagens hjemmelag, noe som blir oppsummert av deres tre siste kamper.

I løpet av åtte dager tapte de 0-3 hjemme for Brighton, snudde 0-2 til 3-2-seier borte mot Tottenham og rotet bort en 2-0-ledelse borte mot Crystal Palace.

– Jeg har ofte troen før kamp, men jeg aner ikke hva jeg kan forvente. Vi var faktisk heldige mot Palace, for de skapte mange sjanser. Det skjedde et mirakel mot Tottenham, og Brighton-kampen var helt uakseptabel. Tendensen er at vi av og til mobiliserer, og det er noe som bare plutselig kan skje, forklarer Dammen.

– Det er veldig vanskelig å tippe hvordan vi kommer til å fremstå. Du har to dårlige forsvar, der Liverpool er god på mye annet. Vi sliter med å finne noe å være gode på, konstaterer han.

SÅ RØDT:
SÅ RØDT:  Andy Carroll klarte å få to gule kort i løpet av to minutter i bortekampen mot Burnley. Han startet ligacupkampen mot Tottenham, men ble sittende på benken hele kampen mot Crystal Palace.

Supporterlederen mener Bilics kanskje største problem på London Stadium er at han ikke klarer å finne ut hvordan han ønsker å spille.

– Mange spør seg om hva som egentlig er stilen til West Ham, og det er veldig uforutsigbart fra kamp til kamp. Han sliter med å få det beste ut av enkeltspillerne. For eksempel har han nå hatt både Carroll og Chicharito tilgjengelig, og da ble det plutselig et problem å to skadefrie spisser fordi han ikke fikk det beste ut av noen av dem.

– Vi har ikke noe mønster vi kjenner igjen, og sliter for ofte med personlige feil defensivt og kanskje litt organiseringssvikt. Vi bruker for ofte spillere i posisjoner de ikke mestrer. Det er mye småtteri som ikke fungerer. Nå har vi ikke hatt så mange skader, og da skal spillerstallen være god nok til at vi kan forvente en viss stabilitet, mener han.

Hentet store navn

Denne sommeren hentet Bilic spillere med lang Premier League-erfaring i Marko Arnautovic, Chicharito og Pablo Zabaleta. I tillegg hentet han Joe Hart på lån.

Zabaleta kan ikke spille mot Liverpool, ettersom han allerede har pådratt seg fem gule kort denne sesongen. Det kan bli et hardt slag for dem.

– Zabaleta har vært fantastisk, og sannsynligvis vært vår beste spiller til nå. Han er profesjonell til fingertuppene og gir alt i hver eneste kamp. Han har allerede blitt en favoritt blant supporterne, sier Dammen.

– Arnautovic har ikke vist seg så mye, og har mye å gå på. Hart har vært stabilt bra, men det er noen som ønsker å se Adrián i buret igjen. Chicharito synes jeg har sett giftig ut de gangene han har fått være den «fox in the box»-spilleren.

Formspilleren

På tross av hjemmelagets dårlige form, står André Ayew frem som formspilleren. Han scoret to i snuoperasjonen mot Tottenham, og scoret på et flott langskudd mot Crystal Palace.

For Swansea scoret han to mål i samme kamp mot Liverpool våren 2016, og huskes for en sensasjonell bom i kampen mellom West Ham og Liverpool på London Stadium denne våren.

– Ayew er definitivt formspilleren vår. Det er en spiller vi har forventet mye av han, men han har ikke fått det helt til etter han ble skadet med en gang i debuten forrige sesong. Han slo aldri helt til, men har dukket opp og scoret noen mål i det siste, oppsummerer Dammen.

– I tillegg har Mark Noble kommet tilbake i laget og spilt de to siste kampene. Han har kommet inn med en genuin innsats og guts jeg tror dette laget sårt har trengt.

Kilder til statistikk: LFChistory.net, Squawka, Premierleague.com og Transfermarkt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]