Blant de mestscorende i Europa

Hvis Mohamed Salah scorer tre mål til, vil han stå med flere nettkjenninger enn noen Liverpool-spillere har hatt på én sesong siden 2013/2014.

6. nov 2017 kl 20.20 Marius Rabben

I løpet av sesongens elleve første runder i Premier League har Mohamed Salah notert seg for sju mål. Det er like mange som Romelu Lukaku, Gabriel Jesus, Álvaro Morata og Raheem Sterling, og ett mindre enn toppscorerne Sergio Agüero og Harry Kane.

Inkludert fem fulltreffere i Champions League står han dermed med totalt tolv scoringer hittil i debutsesongen på Merseyside. Og det kun på 16 kamper fra start pluss ett innhopp.

Kun Coutinho og Mané hadde flere forrige sesong

Faktisk er 25-åringen fra Egypt nå kun to mål unna å tangere de rødes mestscorende gjennom hele forrige sesong, Philippe Coutinho, som scoret 14 mål på totalt 31+5 kamper.

Sammenliknet med fjorårssesongen er det bare Coutinho og Sadio Mané (13) som scoret flere enn Salah så langt denne høsten. Roberto Firmino stoppet på tolv, Divock Origi elleve, og nestemann var Adam Lallana på åtte.

Coutinho sine 14 mål er også det meste som er blitt scoret av en Liverpool-spiller på én sesong etter at Luis Suárez, som traff blink hele 31 ganger på 36+1 kamper, ble solgt til Barcelona. Dermed er Salah, imponerende nok, i rute til å overta den «rekorden» allerede før sesongen er halvspilt.

På sine første 17 kamper for klubben har Salah scoret mer enn det blant andre Suárez (7) og Fernando Torres (11) klarte.

I europatoppen

Av spillerne fra Europas ti største ligaer er det kun ti stykker som denne sesongen har flere mål enn Salah, alle turneringer inkludert, ifølge Transfermarkt.com.

Liverpool-spilleren har like mange som Dries Mertens (Napoli), Nabil Fekir (Marseille) og Facundo Ferreyra (Shakhtar Donetsk), og er én scoring bak Harry Kane (Tottenham), Jonas (Benfica) og Aleksandr Kokorin (Zenit).

Europas toppscorer hittil denne sesongen, Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), har fem mål mer enn Salah. Bak han følger Ciro Immobile (Lazio) med 16 og Lionel Messi (Barcelona) med 15.

Fire stjernespisser i Radamel Falcao (Monaco), Vincent Aboubakar (Porto), Robert Lewandowski (Bayern München) og Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) har 14 scoringer.

– Alle i speideravdelingen var enige

Etter Salahs to scoringer mot West Ham i helga forklarte Jürgen Klopp at han ikke var overrasket over pangstarten på Liverpool-karrieren.

– Vi så ham så ofte. Speideravdelingen støttet meg veldig, og ønsket å gjøre overgangen enda tidligere slik at ingen kunne komme inn før oss. Når du kommer i en situasjon der alle som jobber er enig om en spiller, så er du sikker på at det vil fungere, sa Klopp.

– Det er veldig fint å ha ham på laget, og han er skikkelig målfarlig. Han er en offensiv midtbanespiller som er mer som en spiss, og trengte litt tid til å omstille seg til en annen stil. Han spilte veldig ofte som hengende spiss i Roma med Edin Dzeko. Nå (mot West Ham) spilte han i den posisjonen, og det er åpenbart at han liker det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]