Tre kjappe før Southampton:Bør Can benkes når kontraktssituasjonen er uavklart?

Liverpool.no-redaksjonen svarer på spørsmål om van Dijk, Mané og Can før helgens kamp. Og vi vil høre fra deg hvem som bør starte.

17. nov 2017 kl 09.25 Arve Vassbotten

Synes du Virgil van Dijk har vist nok denne sesongen til å fortsatt være Liverpools foretrukne stoppervalg i januar?

Torbjørn Flatin:Der føler jeg meg på litt utrygg grunn da jeg ikke har sett Southampton mye denne sesongen. Inntrykket er at han vil passe bedre enn Matip/Lovren slik Liverpool spiller, da jeg tror han med sin fart vil håndtere bedre å stå høyt. Det negative er at han virker ikke å være noen «sjef» som dirigerer og organiserer mye, og som vi etter min oppfatning hadde behøvd. På et direkte spørsmål – ja, jeg ville fortsatt tatt ham.

Arild Skjæveland:Eg har berre fått sett to av kampane til Southampton etter at Virgil van Dijk kom tilbake frå sin skade og streik. Han har kanskje sett litt rusten ut, men eg trur likevel det er ein mann ein burde gå for om det er han manageren aller helst vil ha. Det spørs om han no rettferdiggjer ein så ekstrem overgangssum som det blei spekulert i før vindauget stengte i august - då var det snakk om over 70 millionar pund.

Einar Kvande: Det er jeg usikker på, da jeg ikke har fulgt Southampton tett nok i høst til å ha noen klar formening om det. Så lenge som Van Dijk var ute med skade vil det uansett ta en god stund før han er tilbake i toppform, og med den fysikken og kapasiteten som han har som midtstopper er jeg overbevist om at han vil være et godt stoppervalg for Liverpool når han er tilbake i toppform igjen.

Emre Cans kontraktssituasjon er uavklart og han kan forsvinne til sommeren. Bør han benkes når han er uvillig til å signere?

Torbjørn Flatin:Hvis jeg hadde vært manager ville jeg tatt ut det jeg vurderte som det beste laget, uavhengig av hvor lenge spillerne har igjen av sin kontrakt. Det er noe annet hvis du mener det påvirker hvordan Emre Can er ute på banen, men det synes jeg ikke du kan si. Det er «interessant» at hva som skal ha vært krav fra Can synes å ha steget nokså mye i det siste, inkludert urealistiske klausuler om salg etc. Er det slik at pressen tidligere ble foret med info fra siden til Emre, mens det nå er LFC som prøver å få spilleren til å fremstå som den store, stygge ulven? Personlig synes jeg også klubben må ta noe av skylden hvis de lar en førstelagsspilleren gå kontrakten ut og må la ham gå gratis.

Arild Skjæveland:Nei, det synes eg ikkje. Så lenge han ser ut til å ha hovudet på riktig plass og leverer på banen, meiner eg det er det beste for klubben at han er utpå der og prøver å få Liverpool til ei plassering blant topp fire igjen. No kan han snart forhandle med nye klubbar og gå der han vil, så noko slik straffing med å sette han på benken har eg ikkje tru på. Det hadde kanskje vore noko anna om han ikkje presterte.

Einar Kvande: Personlig tenker jeg at vi må bruke ham som vanlig så lenge spilleren virker motivert til å gjøre en topp innsats for Liverpool. Jeg har ikke sett noe i hans spill så langt som tyder på at han er umotivert og har tankene helt andre steder enn i Liverpool.

Hvordan bør angrepet se ut med eller uten Sadio Mané lørdag?

Torbjørn Flatin: Uten Mané: Coutinho, Firmino og Salah. Alternativet er å sette Philippe ned på midtbanen og gjøre den mer kreativ, men for meg blir angrepet svekket ganske vesentlig ved å få inn Oxlade-Chamberlain, eller bruke Sturridge/Solanke i midten og flytte Firmino ut på kanten. Jeg er klar over at du risikerer å få en lite kreativ midtbane, men det er noe Adam Lallana forhåpentligvis snart også kan være med å løse snart. Med Mané: Hvis Mané blir klar er den opplagte løsningen å flytte Coutinho ned som den skapene kraft på midten og bruke «superrekka» Mané, Firmino og Salah.

Arild Skjæveland: Med Mané: Då vil eg sjå Mané, Salah og Firmino saman igjen. Om Philippe Coutinho er speleklar kan han få ein av rollene på midtbanen, men det er heller ikkje noko krise om Coutinho sit på benken fra start etter skaden sin og at Alex Oxlade-Chamberlain får fornya tillit. Håpar og at Adam Lallana er i stand til å koma inn ein halvtime.
Uten Mané: Om Sadio Mané er ute, håpar eg heller på Philippe Coutinho inn i angrepet enn at Daniel Sturridge skal starte. Det er noko med Sturridge og måten han sinker spelet på, at eg håpar han stort sett skal vere eit alternativ frå benken.

Einar Kvande: Med Mané: Som vanlig vil jeg nær sagt si, med Mané og Salah på hver sin side, og Firmino på topp. Og nå som Coutinho er skadefri vil jeg gjerne ha ham inn i den offensive midtbanerollen. Henderson er vel fortsatt skadet, og da foretrekker jeg Wijnaldum og Can i de defensive midtbanerollene. Uten Mané: Da ville jeg kjørt en skadefri Coutinho inn på Manés plass, og ellers beholdt de spillerne som startet mot West Ham, med Firmino på topp, Salah på den andre kanten, og en midtbanetroika bestående av Emre Can, Georginio Wijnaldum og Alex Oxlade-Chamberlain. Alternativet til dette er en godt uthvilt Daniel Sturridge på topp, og Firmino ned på kanten, mens Coutinho tar Oxlade-Chamberlains plass, men jeg synes Firmino kommer mye mer til sin rett i en sentral rolle enn ute på kanten, så jeg går for det første.

Ta ut dine 11

Bruk vår «lagvelger», ta ut ditt lag, trykk på Twitter-symbolet øverst til høyre og del på Twitter med hasttag#LFC11NOR

Disse har fansen valgt

Scroll i vinduet under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]