Tre kjappe før Chelsea:Bør Moreno settes ut av laget?

Liverpool.no-redaksjonen vurderer backsituasjonen, lagoppstillingen og kampbildet mot Chelsea.

25. nov 2017 kl 09.40 Marius Rabben

Hva skjer med venstrebacken?

Det var en spesielt tøff kveld i Sevilla for Alberto Moreno, som ble byttet ut. Bør han starte igjen mot Chelsea, eller er det på tide å gi Andy Robertson en ny mulighet nå?

Torbjørn Flatin: Det føles «billig» å henge seg på hylekoret som vil ha Moreno ut etter en dårlig omgang i Sevilla, men med hånden på hjertet har jeg ønsket å gi Roberton en skikkelig sjanse hele sesongen. Jeg synes han har vært bra de gangene han har fått prøvd seg. Det vil nok føles brutalt for Alberto Moreno og bli satt slik i gapestokken, men det samme skjedde med Dejan Lovren så mitt svar på spørsmålet er ja.

Arild Skjæveland: Håpar berre ikkje det gjekk alt for mykje utover sjølvtilliten hans. Nesten litt typisk at han skulle få eit slikt tilbakefall til 'gamle Moreno' etter å ha hatt ein så god sesongstart, og etter ei veke med intervju kor han fortalte om framgangen. Eg er litt bekymra for kva som kjem mot Chelsea, og kva versjon av Alberto Moreno me får, men eg trur ei vraking av han kan gjere vondt til verre. Han har gjort det godt nok i haust til å fortene ein sjanse til etter ein dårleg kamp.

Lars Frøsland: Så lenge Moreno føler seg klar både fysisk og mentalt, bør han starte. Han hadde en elendig kveld i Sevilla, men dersom én kamp skal ødelegge for en glimrende høstsesong, blir det fryktelig mye skifter fremover. Skulle Moreno slite med å finne tilbake til formen, er det selvsagt naturlig å gjøre endringer, men én svak kamp er ikke nok til å benke ham til helgen.

Ønsket lagoppstilling

Jürgen Klopp gjorde bare to bytter på laget fra Southampton til Sevilla: Loris Karius inn for Simon Mignolet, og Joe Gomez inn for Trent Alexander-Arnold. Hvilke elleve vil du se fra start på lørdag?

Torbjørn Flatin: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Robertson; Can, Wijnaldum, Coutinho; Salah, Firmino, Mané. – Jeg tipper Jürgen ikke er enig i mitt valg av backer, og at han bruker Gomez og Moreno, men hvis Joe Gomez passer i fysisk tøffe kamper som f.eks. mot Stoke til midtuka, har Trent Alexander-Arnold bedre offensive egenskaper. Balansen vil bli oppveid ved å sette inn antatt (for meg) stødigere Robertson enn Moreno. Henderson synes jeg var svak mot Sevilla og jeg er fristet til å gi Can tillit i «sjefsrollen». «Firerbanen» på topp må spille mest mulig, og definitivt mot Chelsea.

Arild Skjæveland: Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Can, Wijnaldum, Coutinho, Mane, Firmino, Salah – men tvilar på det blir slik. – Eg vil ikkje ha så mange endringar på laget. Simon Mignolet kjem vel inn igjen i mål, og Joel Matip kjem inn for Ragnar Klavan reknar eg med. Jordan Henderson hadde ingen god dag i Sevilla, og det er nesten som eg ikkje trur på pasningsstatistikken som sa 55 prosent vellukka pasningar, for ein sentral midtbanespelar. Meiner det såg litt tryggare ut med formasjonen me såg borte mot West Ham då Gini Wijnaldum og Emre Can spelte sentralt, men tvilar eigentleg på at me får sjå det. Ikkje trur eg kapteinen blir vraka, og samstundes er Emre Can er usikker. Eg vil gjerne ha Coutinho, Salah, Mané og Firmino på banen, men då må nok Sadio hjelpe meir til heimover enn han gjorde på tysdag.

Lars Frøsland: Mignolet; Moreno, Matip, Lovren, Gomez; Wijnaldum, Can, Coutinho; Mané, Salah, Firmino. – Det føles litt 50/50 mellom Lovren og Klavan, men jeg tenker Lovren nok passer bedre mot Morata. Gomez er litt mer fysisk enn Alexander-Arnold, og har i tillegg levert meget bra så langt denne sesongen. Henderson bør benkes enkelt og greit fordi han spiller ikke bra nok. Kapteinen fremstår som en begrenset lederskikkelse og de sportslige prestasjonene er heller ikke noe å skryte av. Han var fryktelig svak mot Sevilla, for eksempel. Emre Can vokser ofte i storkamper og Wijnaldum er selvskreven på laget. Fireren på topp er nær verdensklasse, og skal selvsagt starte.

Hvordan storkampen blir

Siden tapet på Wembley har Liverpool nå scoret 16 mål på fem kamper og vunnet fire av dem, mens formsterke Chelsea har vunnet seks av sine sju siste. Hva slags kampbilde og resultat tror du vi får på Anfield?

Torbjørn Flatin: Jeg har en mistanke om at begge lag har mest lyst til å kontre, og at Liverpool kommer til å presse litt lavere og ikke fullt så intenst som de ofte gjør fra start, og som fungerte veldig bra i 1.omgang i Sevilla. På Anfield og med hjemmepublikum i ryggen vil du likevel forvente at det er Liverpool som kommer til å føre spillet mest.

Arild Skjæveland: Likar ikkje at Eden Hazard ser ut til å ha funne formen, men samstundes har Chelsea levert rekker med gode resultat tidlegare, for så å kollapse og levere dårlege kampar når dei blir satt under press. Som mot Manchester City og Roma – men no er Kanté tilbake. Når Liverpool er på heimebane vil eg forvente at det er me som styrer spelet og har ballen mest. Forhåpentlegvis kan ein få ein reprise av førsteomgangen mot Sevilla, og så droppe den prestasjonen fra andreomgangen.

Lars Frøsland: Jeg tror det blir en ganske åpen kamp. Chelsea må angripe, noe som passer Liverpool taktisk. Samtidig er nok blåtrøyene et sterkere lag på papiret, og dermed er det duket for en jevn og offensiv batalje på Anfield. Jeg tror det blir høyt tempo, der lagene får lite tid med ball. Liverpools fordel er den mentale kraften i å ha to så raske og målfarlige vinger. Det skremmer forsvarere, selv de aller beste. I tillegg ser det ut som Firmino har våknet. Jeg går for 3–2 til Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]