Bratt læringskurve for «Ox»

Manageren skryter av hvordan 24-åringen har håndtert en helt ny taktikk.

6. nov 2017 kl 17.17 Marius Rabben

Liverpool hadde allerede spilt fem kamper denne sesongen da Alex Oxlade-Chamberlain ble hentet fra Arsenal for 35 millioner pund på overgangsvinduets siste dag.

Dermed måtte den anvendelige landslagsspilleren håndtere å bli kjent med sine nye lagkamerater i en ny, uvant spillestil mens Jürgen Klopp og trenerteamet skulle gjøre ham komfortabel med taktikken og filosofien.

– Har vært veldig intenst

– Det har vært veldig intenst for ham, og noe helt annet enn det han har vært vant til, sier Klopp til Liverpoolfc.com, og legger til at han har hatt «perfekt holdning» på treningsfeltet siden ankomsten.

Nå har Oxlade-Chamberlain vært på banen i totalt tolv Liverpool-kamper, hvorav tre fra start, og manageren er godt fornøyd med utviklingen.

Den første scoringen hans kom i sjumålsseieren mot Maribor, før han mot West Ham på lørdag fikk sin første nettkjenning ikledd Liverpool-trøye i Premier League da han stilnet hjemmefansen på London Stadium få sekunder etter reduseringen.

– Kommer til å bli veldig viktig for oss

FORNØYD SJEF:
FORNØYD SJEF:  Klopp skryter av læringsviljen til sin 24 år gamle elev.

– Han gjorde det veldig bra. Jeg vet hvor vrient det er for de offensive spillerne å høre meg rope hele tiden. Første omgang, da han var på motsatt side, var ikke bra for stemmen min, forteller manageren.

– Jeg liker denne spilleren fordi han allerede har erfaring, men er samtidig så åpen for å bli vant til det vi holder på med her, og det er veldig bra. Han trenger å venne seg til den intensiteten som vi ber om.

– ­Det er ikke sånn at Arsenal ikke gjorde det, for de spiller fantastisk fotball. Men vi er veldig på det med gjenvinningspress og den umiddelbare omstillingen til angrep. Problemet er at vi er vant til dette, og hvis du (som kommer til klubben) ikke er det, og du forsvarer deg annerledes, faller bakover når motstanderen får ballen, så er det annerledes.

– Han visste da han kom og vi signerte ham at dette ville skje, og at vi ville be om den endringen, og det er bra. Men mange spillere sier bare «ja, ja, det skal jeg», og han er mer «hva er det du ønsker fra meg?», og så responderer han. Han kommer til å bli en veldig viktig spiller for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]