MYE NYTT:  Alex Oxlade-Chamberlain har måttet finne seg til rette med ny spillestil, ny manager og nye lagkamerater etter å ha hatt sesongoppkjøringen med Arsenal.

Bratt læringskurve for «Ox»

Manageren skryter av hvordan 24-åringen har håndtert en helt ny taktikk.

Liverpool hadde allerede spilt fem kamper denne sesongen da Alex Oxlade-Chamberlain ble hentet fra Arsenal for 35 millioner pund på overgangsvinduets siste dag.

Dermed måtte den anvendelige landslagsspilleren håndtere å bli kjent med sine nye lagkamerater i en ny, uvant spillestil mens Jürgen Klopp og trenerteamet skulle gjøre ham komfortabel med taktikken og filosofien.

– Har vært veldig intenst

– Det har vært veldig intenst for ham, og noe helt annet enn det han har vært vant til, sier Klopp til Liverpoolfc.com, og legger til at han har hatt «perfekt holdning» på treningsfeltet siden ankomsten.

Nå har Oxlade-Chamberlain vært på banen i totalt tolv Liverpool-kamper, hvorav tre fra start, og manageren er godt fornøyd med utviklingen.

Den første scoringen hans kom i sjumålsseieren mot Maribor, før han mot West Ham på lørdag fikk sin første nettkjenning ikledd Liverpool-trøye i Premier League da han stilnet hjemmefansen på London Stadium få sekunder etter reduseringen.

– Kommer til å bli veldig viktig for oss

FORNØYD SJEF:  Klopp skryter av læringsviljen til sin 24 år gamle elev.

– Han gjorde det veldig bra. Jeg vet hvor vrient det er for de offensive spillerne å høre meg rope hele tiden. Første omgang, da han var på motsatt side, var ikke bra for stemmen min, forteller manageren.

– Jeg liker denne spilleren fordi han allerede har erfaring, men er samtidig så åpen for å bli vant til det vi holder på med her, og det er veldig bra. Han trenger å venne seg til den intensiteten som vi ber om.

– ­Det er ikke sånn at Arsenal ikke gjorde det, for de spiller fantastisk fotball. Men vi er veldig på det med gjenvinningspress og den umiddelbare omstillingen til angrep. Problemet er at vi er vant til dette, og hvis du (som kommer til klubben) ikke er det, og du forsvarer deg annerledes, faller bakover når motstanderen får ballen, så er det annerledes.

– Han visste da han kom og vi signerte ham at dette ville skje, og at vi ville be om den endringen, og det er bra. Men mange spillere sier bare «ja, ja, det skal jeg», og han er mer «hva er det du ønsker fra meg?», og så responderer han. Han kommer til å bli en veldig viktig spiller for oss.

Del

Jürgen Klopp

04.01.2018 18:12

– Lagoppstillingen vil vise at vi har respekt for FA-cupen

Jürgen Klopp liker ikke anklagene om at han ikke tar cupturneringene på alvor.

04.01.2018 17:18

– Vi kan ikke prioritere å hjelpe andre klubber

Jürgen Klopp håper å holde tredjekeeper Danny Ward på Anfield ut sesongen. Mange klubber frister waliseren med mer spilletid.

04.01.2018 16:47

Klopp mener Solanke leverte en innsats som er ganske unik for en spiss

Jürgen Klopp er fornøyd med Dominic Solankes bidrag i 2-1 seieren over Burnley.

Alex Oxlade-Chamberlain

01.01.2018 23:09

Fornøyde spillere

25.12.2017 22:37

Christmas Day går mot slutten hos Ox

25.12.2017 10:19

Jul hjemme hos Ox

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.02.2018 kl 18:38

– Kritikken mot Moreno er urettferdig

Jürgen Klopp snakker ut om sine to venstrebacker.

+
18.02.2018 kl 17:35

Har du kontroll på Liverpools tidligere spillere?

Hvor er de nå?

+
18.02.2018 kl 12:38

Prøver å lære fra Roberto Firmino

Danny Ings fikk oppfylt drømmen om å spille i Champions League.

+
18.02.2018 kl 09:18

Hattricket har gjort godt for selvtilliten

Nå har Sadio Mané satt seg mål om å score mer.

+