Briljant Mané-assist da VM-plassen ble sikret

Senegal er kvalifisert til VM i Russland etter kveldens sterke borteseier mot Sør-Afrika.

10. nov 2017 kl 20.02 Marius Rabben

Sadio Manés lag trengte kun to poeng på de to avsluttende gruppespillkampene for å være sikret plass i VM, og i Polokwane gjorde Senegal jobben og vant 2–0.

Liverpools angrepsprofil markerte seg med en herlig målgivende pasning da han spilte frem Diafra Sakho etter tolv minutter. 25-åringen stormet innover fra høyresiden, slapp ballen perfekt igjennom forsvaret og gjorde oppgaven enkel for West Ham-spissen.

Presset frem baklengsmål

Sju minutter før pause doblet gjestene ledelsen på et selvmål. Mané sto klar til å sette et innlegg fra høyre i mål, og stresset en forsvarer i boksen nok til å fomle den over streken. Senegal holdt på stillingen ut oppgjøret.

Senegal topper dermed sin gruppe i VM-kvalifiseringen med elleve poeng på fem kamper, noe som gjør at verken Burkina Faso eller Kapp Verde, begge med seks poeng, på plassene bak kan ta dem igjen med én kamp igjen av gruppespillet.

Det betyr at tirsdagens oppgjør mellom samme landslag i Senegal blir en sjarmøretappe for vertskapet. Jürgen Klopp uttalte i forrige uke at han håpet Mané ville få stå over hjemmekampen dersom VM-plassen ble sikret allerede i dag.

Liverpool FC har også tatt sine forholdsregler og sendte med en egen fysioterapeut for å minimere sjansene for en ny skade, etter at Mané fikk en strekk i hamstringen under forrige landslagsopphold.

I Sør-Afrika spilte Mané i kveld samfulle minutter og kom tilsynelatende fra det uten problemer. Nå gjenstår det å se om Senegals nummer 10 får hvile om fire dager. Liverpool står som kjent overfor et hektisk program frem til nyttår, med 13 kamper til og med 1. januar.