Bruce mener at Solanke må bort fra Liverpool

Aston Villa-manager Steve Bruce mener at talentfulle unge engelske spillere ikke kan råtne på benken hos storklubbene.

27. nov 2017 kl 10.43 Einar Kvande

TRENGER SPILLETID
TRENGER SPILLETID  Aston Villa-manager Steve Bruce mener at unge engelske spillere må få mer spilletid enn toppklubbene kan tilby dem.

Bruce er av den oppfatning av at spillere som Solanke trenger spilletid, og kan få dette i The Championship eller lavere divisjoner.

20 år gamle Solanke skiftet beite fra Chelsea til Liverpool i sommer, i håp om å få mer førstelagsspill. Så langt har spissen fått sju inhopp fra benken i Premier League og to i Champions League, men kun en kamp fra start for Liverpool, og den kom i ligacupen mot Leicester.

Trass i lite spilletid i Liverpool debuterte Solanke for det engelske A-landslaget nylig.

Er åpen for farmerklubber

– Store klubber her til lands må ha tette forbindelser til mindre klubber. Farmerklubber? Ja. Det er bred enighet om at U23-ligaen ikke fungerer helt som den skal, uttaler Villa-manager Steve Bruce til The People.

– Dersom du får spilletid som 18-åring er du suksessfull, men du trenger å ta det neste steget. For øyeblikket har vi en latterlig situasjon der Solanke spiller for England samtidig som han nesten ikke får spilletid i Liverpool. Det kan ikke være riktig, utbasunerer Bruce.

– Vi har unge spillere over hele landet som gjør det bra, men som ikke får særlig mye spilletid.

– Jeg er sikker på at unge talenter heller vil spille på førstelaget til klubber som Forest Green, Bury og Oldham i tre måneder enn å spille i U23-serien. Jeg tror et system med utvidede lån eller farmerklubber vil fungere. Det vil definitivt komme moderklubben til nytte, avslutter Bruce, som selv for øyeblikket leder et lag som ligger på fjerdeplass i Championship, ni poeng bak Wolverhampton på tabelltopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]