– Det kommer naturlig

Philippe Coutinho snakker om sine kollegaer i angrepet.

24. nov 2017 kl 10.06 Arild Skjæveland

I de to siste kampene har Liverpool startet med Philippe Coutinho på midtbanen, og en trio helt fremme bestående av Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino.

Spesielt Coutinho og Salah har sett ut til å finne hverandre mye.

– Det er på grunn av hvordan han beveger seg. Han er veldig rask, og prøver alltid å være i bevegelse slik at han kan komme seg inn i rom, og det gjør det alltid mye lettere for den som har ballen, sier Coutinho til Liverpoolfc.com.

Han er veldig imponert over egypteren, som er Premier Leagues toppscorer med ni mål på 12 kamper.

– Han er en stor spiller. Alle, både spillere og supportere, har blitt veldig imponert over hvordan han har funnet seg til rette her, og hvordan han har omstilt seg til et nytt lag i et nytt land.

– Alt er fullt fortjent. Han er en fin fyr, trener alltid hardt, og er der når vi trenger ham. Det er bra for Liverpool.

– Roberto er viktig

Roberto Firmino spiller sentralt lengst fremme i Liverpools angrep. Coutinho mener landsmannen er veldig viktig for måten de helrøde vil spille fotball på.

– Roberto er veldig viktig, og er enda en spiller med store kvaliteter. Han er en spiller som har fått mye respekt fra andre spillere på laget og her i landet. På banen er han en veldig teknisk spiller, og har mye kvalitet. Det gir oss mye.

– Han beveger seg alltid bra uten ballen, og når det kommer til forsvar så er han den første til å starte presset helt fremme, så han er veldig viktig for laget vårt.

– Om du ser på meg, Salah og Sadio, så er vi alle kvikke spillere, og Firmino åpner opp rommet slik at vi kan spille vegg. Det kommer naturlig for oss som spillere, men henger selvsagt sammen med hardt arbeid. Men vi burde ikke bare fokusere på disse spillerne, for vi har en stor gruppe med gode spillere.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 18.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]